Lentechallenge 14-18 maart

5 uitdagingen

Ontvang iedere dag, van 14 tot 18 maart, 1 inspirerende opdracht om naar buiten te gaan. Leer ontdek iets nieuws binnen 5 minuten!

5x Kennis en inspiratie

over de natuur rondom je eigen huis. Van wildplukken uit de grond, tot de wolken in de lucht. Wordt weer verwonderd door de aarde

5x meer connectie met de natuur

Iedere dag naar buiten is goed voor je gezondheid, ontspanning en zelfvertrouwen.

Door iedere dag even naar buiten te gaan reconnect je weer met de natuur. En door iedere dag mee te doen kan je leuke prijzen winnen

Ik doe mee!

Herkenbaar?

 • Ervaar je af en toe een drempel om naar buiten te gaan?
 • Ben jij nieuwsgierig, maar toch ken je je eigen omgeving niet zo goed?
 • Klimaatverandering, verontreiniging, bomen kappen, het gaat je aan het hart. Maar wat kan jij er aan doen?
 • Je koopt van alles in de supermarkt, omdat je niet goed weet wat je in je eigen omgeving kan eten.
 • Je voelt je soms lost in deze wereld, en wilt er weer onderdeel van worden
 • Je wilt je connectie met de natuur versterkenHerken jij je in één of meerdere van deze punten? Doe dan mee met de LENTEchallenge, we zetten de eerste stapjes naar meer connectie met de natuur in jouw omgeving
Ik doe mee!
Eens was de aarde zo dat alle mensen wisten wat je wel en niet kon eten als je naar buiten liep, we konden onze weg terugvinden met behulp van de zon, wind en sterren en verbruikten alleen dat wat we nodig hebben. Ondertussen zijn we die connectie kwijt met de aarde, zitten we veel stil en zijn we druk in ons hoofd. Onze ‘echte’ wereld heeft zich veranderd in een wereld van 4 witte muren vol afspraken. Maar, kijk eens uit het raam, ze is er nog en ze wacht op je.

Wordt weer onderdeel van je omgeving

Van maandag 14 tot vrijdag 18 maart gaan we met elkaar de uitdaging aan weer meer te connecten met de natuur. Meer te genieten van buiten, slow living te leven en de aarde beter leren kennen.

Op 21 maart start de lente. Wat kunnen we vandaag wildplukken? Wat gebeurt er in de natuur? Wat kunnen we maken, bakken, creeeren? Wat zien, horen, voelen, ervaren we? Ontdek het deze week!

Dit is geen moeilijke cursus, geen verplichte groepjes of moeilijke termen! Je kan vandaag beginnen met een eerste stap en iedere stap brengt je dichter bij de volgende: een leven met en in de natuur. Ik ga je daarbij helpen door je iedere dag te laten ervaren, ontdekken, voelen en beleven wat er in jouw omgeving is.

Wat levert een betere connectie met de natuur je op?

 • Rust in je hoofd, meer overzicht over je werk
 • Kennis van je omgeving levert je meer vertrouwen op de ze planeet op
 • Een betere fysieke gezondheid
 • Een sterkere mentale gezondheid
 • Kennis over lokaal voedsel, het weer, de seizoenen en de elementen

Dit gaan we doen

 • 5 dagen, 5 natuuruitdagingen, iedere ochtend in je mail
 • Iedere dag gaan we naar buiten. De uitdagingen zijn zo gemaakt dat ze te doen zijn in je 5-minuten koffiepauze op een drukke werkdag, of je gaat er een hele dag op uit.
 • Je ontvangt daarnaast extra achtergrondkennis over de challenge van de dag: dat kan bijvoorbeeld zijn over wolken, wildplukken in de lente, of skills zoals navigeren of vuurmaken.
 • Je doet het niet alleen! Vorige edities deden er meer dan 150 deelnemers mee!
 • Ieder dag is er een winnaar van een van de toffe prijzen! Jij bepaalt zelf welke dagen je mee wilt doen. Kans maken op een prijs? Deel een foto van jouw challenge met mij via insta (@metdewindmee) of mail ‘m als reply op de mail van de ochtend.
Aanmelden
Ik merk dat ik vaak volle dagen heb waarbij ik door de onrust vooral binnen blijf. Maar als ik dan naar buiten ga, zonder ergens naar toe te hoeven, is dat opeens zo veel fijner. Groen, zon (of regen), vogeltjes, wind; dit voelt allemaal zoveel beter dan achter een laptop zitten. Het is erg fijn hier aan herinnerd te worden.
2022/03/14 08:00:00

Dit is er te winnen

EcoNidra sessie met Ellis

~~

12 weekse Step by Step natuur- en hikecursus van Rick

~~

Lenteritueelpakketje van Mijke

~~

Veganistisch kookboek van Eveline

~~

Iedere dag maak je kans op één van deze prijzen. De winnaar wordt geloot uit alle foto’s die worden gemaakt van de challenge van de dag. De foto kan je delen op instagram door @metdewindmee te taggen, of door deze te mailen naar elise@de-wind-academie.nl.

Aanmelden

Waarom zouden we meer mogen connecten met de natuur?

Het gaat niet goed met de aarde. We verbruiken meer grondstoffen dan er zijn en putten daarmee de aarde uit. Daarnaast verwarmen we de aarde sneller dan een natuurlijke klimaatverandering dat zou doen, waardoor bomen en dieren niet snel genoeg zich kunnen aanpassen. In nederland beschouwen we drinkwater als iets gewoons, maar hoe bijzonder is het dat er zo goed water uit de kraan komt.

Eens was de aarde zo dat alle mensen wisten wat je wel en niet kon eten als je naar buiten liep, we konden onze weg terugvinden met behulp van de zon, wind en sterren en verbruikten alleen dat wat we nodig hebben. Ondertussen zijn we die connectie kwijt met de aarde, zitten we veel stil en zijn we druk in ons hoofd. Onze ‘echte’ wereld heeft zich veranderd in een wereld van 4 witte muren vol afspraken. Maar, kijk eens uit het raam, ze is er nog en ze wacht op je.

Het is weer tijd om naar buiten te gaan en de aarde weer te leren kennen. Alleen als we onze connectie met de natuur herstellen, kunnen we op een gezonde manier omgaan met de grondstoffen, drinkwater en verbruik. Pas als we weer kunnen connecten met de aarde, en weer meer naar buiten gaan en leven met het ritme van de seizoenen, komen we weer uit ons hoofd en uit ons kantoor en krijgen we weer meer energie. En dat is wat we met de LENTEchallenge gaan doen

Dit wil ik

Over Elise

Elise studeerde aardwetenschappen en kwam als kind al graag buiten. Op scouting leerde zij nog meer over de natuur en over leiderschap. Na haar studie aardwetenschappen en een korte tijd in het onderzoek, verruilde ze haar kantoor om echt de natuur in te gaan. Ze volgde een coachopleiding en volgde meerdere masterclasses bij inspirators.

Ze leerde over wildplukken, over de slow living, ontbrande haar creatieve kant, en leerde meer over de positieve eigenschappen van de natuur. De connectie met de natuur wordt steeds sterker, en nu is het voor haar tijd om andere mensen mee te nemen de natuur in en hun ware true nature te ontdekken.

Klaar voor de lente? Ga mee naar buiten!

Tijd om naar buiten te gaan en de natuur in jouw omgeving te ontdekken. Leer nieuwe natuurkennis, handige skills en ervaar tegelijkertijd wat meer in de natuur zijn voor jou kan betekenen. We gaan van start! Meld je hieronder aan om er bij te zijn op maandag 14 tot vrijdag 18 maart.

Aanmelden voor de lentechallenge
We zijn al begonnen, maar je kan zeker nog inschrijven! laat hieronder je mailadres achter en ik stuur je zo snel mogelijk de informatie en challenge van vandaag toe. Leuk dat je meedoet!
Lentechallenge

Datum

14 - 18-03-2022
Verlopen!
Elise

Organisatoren

Elise
Telefoon
+31 6 14125121
Email
elise@de-wind-academie.nl