There is nothing to show here!
Slider with alias de-wind-inspiratie-backpack-1 not found.

Ontdek in 6 weken hoe je door te leven met het seizoen weer meer energie krijgt, kan kiezen voor wat voor jou belangrijk is en hoe de natuur je er bij kan helpen

Per seizoen is er plek voor 21 deelnemers

HERFST is begonnen, je kan tot 21 december instromen door je aan te melden via deze pagina

Wil je als eerste het aanbod voor de WINTER ontvangen?
Meld je dan aan voor de interesselijst en ontvang als de informatie, early bird prijs en een bonus.

WINTER

HERFST - de Gouden tijd

De dagen worden weer korter…het weer wordt kouder, door de buien kom je kletsnat op werk aan en je agenda zit bomvol. De zomer was heerlijk, het wandelen, kamperen, afspreken met vrienden, tot laat kletsen rond een vuurtje en je zat vol energie. Nu moet je weer…

Het is niet dat je niet wilt, je baan is best fijn, je collega’s wel aardig en gelukkig is er in het weekend tijd voor wel leuke dingen. ‘Maar, als die agenda nu niet zo vol was, en ik nu eens wakker zou worden met meer energie, als ik nu eens wist wat ik echt wilde, dan zou ik wat makkelijker kunnen kiezen voor mezelf.

Voor veel mensen is de herfst een tijd van:

 • vermoeid thuiskomen
 • twijfelen of je wel op je plek zit
 • af en toe balen dat je JA hebt gezegd tegen zoveel werk
 • weinig energie doordeweeks
 • ontdekken dat je niet meer bij ieder groepje op je plek bent
 • minder levenslust

Je bent toe aan iets nieuws, maar wat?

Ik doe mee

Dat kan ook anders...

Na de bruisende zomer volgt de herfst. De herfst met z’n vele gezichten: van gekleurde bladeren en warme chocomel, tot koude wind en kortere dagen. In de herfst worden de dagen korter terwijl we zelf nog in standje ‘zomer’ onze agenda’s vol plannen. Herfst is daarom hét moment om terug te kijken, te reflecteren, de balans op te maken en vandaaruit nieuwe keuzes te maken die wel passen.

Daardoor weet jij:

 • wat nog wel bij jou past en wat je mag loslaten
 • waar je meer JA tegen mag zeggen
 • wat je nodig hebt om meer energie te krijgen
 • welke keuzes je mag maken

hierdoor ga je je eigen leven meer leiden, een leven dat energie oplevert in plaats van energie kost. En, de natuur gaat je daar bij helpen.

Het herfstprogramma begeleidt jou in 6 weken naar inzicht, meer energie, overzicht, rust en zin in nieuwe plannen! Afgestemd op het ritme van de natuur.

Waarom de HERFST?

Duik diep de natuur in
en je begrijpt alles beter
- Albert Einstein

De natuur werd gebruikt om tot inzichten te komen, heel uniek!

– Rick

Elise is een zeer gedreven coach die je verder kan helpen met nieuwe inzichten en zorgen voor een boost om zelfstandig verder te werken aan de uitdagingen die je ervaart in je leven.
– P. Geulen

Wow, eigenlijk best trots op mijn ‘oogst’ tot nu toe, ik heb zoveel meer gedaan en bereikt dan ik dacht!
-Deelnemer HERFST ’21

Herfstprogramma

Start 21 september

Herfstprogramma 2022

Iedere week een opdracht

Iedere woensdagochtend ontvang je een mail met fijne opdrachten en inzichtsvragen die aansluiten bij een van de thema’s van de herfst: oogsten, beoordelen, balans creeeren, loslaten, voeden en vertrouwen. Hierdoor word je je bewust van je eigen leven, sta je stil bij wat belangrijk is voor jou en ontdek je hoe je meer rust in je leven kan creeren. Op naar meer energie!

5

Zelfstandig maar niet alleen

Of je nu een avond- of ochtendmens bent, jij kiest je me-time in het fijnste moment van de week. De oefeningen zijn zelfstandig te doen, soms blijf je binnen, vaak ga je ook even naar buiten.
Extra bij te boeken voor 25,- ipv 97,- is 1-op-1 support met Elise: Omdat het fijn kan zijn de antwoorden te delen. Voor de één een fijne stok achter de deur om die me-time te realiseren, voor de ander goed om de eerste dromen voor een andere leven met een onbekend iemand te delen.

Ontwerp zonder titel (8)

Buiten ontdekken en binnen aan de slag

Ik geloof in de kracht van de natuur. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat buiten bewegen, buiten zijn en meer leven met en in de natuur goed is voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Maar onze maatschappij loopt niet in hetzelfde ritme, alles moet altijd aan staan en door. Hier leer je het ritme van de herfst en de oefeningen brengen je iedere week in connectie met de natuur. Of het nu voor een wandelmeditatie of inzichtsoefening is, buiten begint al bij je voordeur.

6 weken HERFST

starten wanneer het jou uitkomt

eindigt 21 december 2022

97,-

 

De natuur heeft geen haast
en toch komt alles af!
-Lao Zi

Daar zat ik dan…

Nadat ik was vastgelopen in mijn werk wist ik dat er iets anders moest. Maar wat? Ik had jaren mijn hoofd gevolgd,  plande m’n agenda overvol, zei JA tegen iedereen. Maar diep van binnen wist ik niet wat ik echt wilde, en de batterij liep steeds leger.

Lage energie en niet weten wat de volgende stap was, was het gevolg. Ik had geen plan. Ik liep vast en had heel graag geweten wie ik was en wat ik echt wilde! Heel langzaam leerde ik het weer ontdekken:

Een wandeling in de natuur, creatief bezig zijn aan de keukentafel, ontdekken wat je allemaal van de natuur kan maken en Slow living werd voor mij het antwoord om er weer uit te komen. En door meer en meer te doen waar ik blij van werd, ontdekte ik weer waar ik energie van krijg. Ik leerde, naast m’n hoofd nu ook m’n gevoel bij keuzes te betrekken. Hierdoor werd het steeds makkelijker op werk en thuis om keuzes te maken die bij mij passen. Ik ontdekte dat door meer met en in de natuur te zijn, ik weer langzaam mezelf werd! Vertragen, verstillen, opladen en weer stapjes zetten. De herfst weer in je leven laten, pas dan kunnen bloemen weer gaan bloeien in de lente. 

Vandaaruit is het HERFSTprogramma ontwikkeld, zodat iedereen met de herfst opnieuw stilstaat bij nieuwe keuzes en zichzelf.

Waarom dit HERFSTprogramma zo uniek is:

Support van mij 

Maar weinig online programma’s bieden 1-op-1 support aan. Voor mij ben je geen klant X, maar een deelnemer met een naam. Hierdoor kan je, als je wilt, contact opzoeken om te sparren over je inzichten. Wil je het liever anoniem delen? Don’t worry, jij bepaalt of en wat je wilt inbrengen. Stroom je in na 21 september? Dan is de support voor het lage bedrag van 25,- bij te boeken.

Veel waarde voor een lage prijs

Doordat veel van de thema’s zelfstandig online en buiten te volgen zijn, is het mogelijk de prijs laag te houden en voor meer mensen een waardevol programma te maken.

Liefde en connectie met de natuur

De natuur wordt als tool gebruikt om zelf tot nieuwe inzichten te komen. Ik leer je geen soorten en geef geen biologieles, maar je gaat je verwonderen over de transformatie die buiten plaats vindt. Je gaat het weer zien, op de fiets, al wandelend, in de file, en daardoor herstel je je connectie met de natuur.

Jij bepaalt het tempo en de tijdsinvestering
De themaoefeningen zijn in je eigen tempo te volgen. Eén momentje van me-time is voldoende om er mee aan de slag te gaan, maar de opdrachten zijn zo gemaakt dat ze zowel in 5 minuten als een hele avond aan de slag, tot inzichten leiden.

Hierna heb je:

 • De tools in handen om krachtige keuzes te kunnen maken
 • Een opgeladen batterij en meer tijd voor leuke dingen
 • Het vertrouwen zelf de volgende stap te kunnen zetten in je leven
 • Inzicht in waar je blij van wordt

Modules

1. Waar sta je nu?

Oogsten

Het kan altijd beter, meer, verder. Daarom staan we eerst stil bij onze ‘oogst’ van afgelopen maanden. Waar staan we nu? Op meerdere vlakken in je leven ontdek je waarin je bent gegroeit.

 • Kwaliteiten ontdekken
 • Mijlpalen markeren
 • Successen vieren

2. Balans opmaken

Vasthouden en loslaten

Verwachtingen, drukke agenda, we leggen de ‘oogst van vorige week’ naast onze eigen verwachtingen. Met een fijne oefeningen ontdek je wat belangrijk voor je is.

 • Wandelmeditatie
 • Overzicht
 • Rust in je hoofd

3. Keuzes maken

Voeden

Wie en wat is belangrijk voor je? Waar vind je support en waar laad je op? En waar blijf je maar ja tegen zeggen, terwijl je er op leegloopt? We gaan opruimen en loslaten.

 • Netwerk van support
 • Web van energie
 • Duidelijkheid

4. Loslaten

afscheid nemen

Als ‘nee’ zeggen makkelijk was en we altijd konden gaan voor wat we willen, dan deden we dat al wel. Loslaten vraagt in jezelf te geloven dat je het juiste doet, en dat is soms best spannend.

 • Afscheid nemen
 • Kantelpunten ontdekken
 • Selfcare

5. Vertrouwen

Mijn ritme ontdekken

Als we weten wat het ons lastig maakt, dan kunnen we dat gaan loslaten om vervolgens krachtige keuzes voor ons zelf te maken. En yeah, dat is fijn!

 • Zelfvertrouwen
 • Support
 • Opladen

6. Plannen maken

zaadjes

Dit is het moment dat alle zaadjes in de natuur op de grond vallen en daarmee een intentie zetten voor de volgende seizoenen. Wat plant jij voor de aankomende tijd?

 • Vertrouwen in nieuwe plannen
 • Jouw pad nemen
 • Nieuwe overtuigingen

Daarnaast zijn er twee unieke extra’s die je bij kan boeken:

VUURavond t.w.v. 45,-

Na de 6 weken is de tijd van oogsten voorbij en breken de donkere, stille maanden aan. Van oudserher wordt dit gevierd rondom het laatste weekend van oktober. Een fijn moment om, samen met de andere deelnemers, bij elkaar te komen en samen te delen. Houdt zaterdag 5 november alvast vrij in je agenda.

15 min per week support twv 97,- voor 25,-

Voor de eerste 21 personen die zich aanmelden

Door te werken met de thema’s van de herfst kom je wellicht blokkades of verlangens tegen die je niet zomaar met iedereen wilt delen. Daarom bied ik 1-op-1 support aan, voor wanneer dat fijn is. Via Calendly boek jij een kwartiertje in en via de App ‘Voxer’ kunnen we elkaar (spraak)berichtjes sturen die je live kan meeluisteren, op pauze kan zetten en kan opslaan. Zo kan je het altijd terugluisteren.

Ik merk dat ik vaak volle dagen heb waarbij ik door de onrust vooral binnen blijf. Maar als ik dan naar buiten ga, zonder ergens naar toe te hoeven, is dat opeens zo veel fijner. Groen, zon (of regen), vogeltjes, wind; dit voelt allemaal zoveel beter dan achter een laptop zitten. Het is erg fijn hier aan herinnerd te worden.
Door het herfstprogramma zie ik nu zoveel meer buiten! Eerst was natuur gewoon natuur, nu ontdek ik ineens hoe bijzonder het werkt. Ik was altijd heel druk, maar door wekelijks even naar buiten te gaan merk ik dat ik én meer energie heb én meer rust ervaar

Dit zit er allemaal bij in:

Toch niet tevreden? 100% geld terug

Ik durf met liefde te beloven dat als je niks leert of nuttig vindt, je binnen 14 dagen na de start je geld terug krijgt.

Over Elise

Elise kwam als kind al graag buiten, maar ontdekte als snel dat veel van het leven zich binnen, tussen 4 dichte muren, afspeelt. Na haar studie aardwetenschappen en een korte tijd in het onderzoek als PhD, verruilde ze haar kantoor om echt de natuur in te gaan. Ze volgde een natuurcoachopleiding en volgde meerdere masterclasses bij inspirators.

Ze leerde over wildplukken, over slow living, ontbrande haar creatieve kant, en leerde meer over de positieve eigenschappen van de natuur. De connectie met de natuur wordt steeds sterker en nu is het voor haar tijd om andere mensen mee te nemen de natuur in en hun ware true nature te ontdekken. Dat doet ze in haar eigen coachpraktijk bij Nijmegen, online, via seizoensprogramma en natuurevenementen.

Sinds 2020 organiseert Elise seizoensprogramma’s. Zowel aan een Lentechallenge als Herfstchallenge deden al meer dan 150 mensen mee. Ieder jaar worden de programma’s aangevuld met nieuwe kennis en ervaring. Zo volgt Elise in 2022 een natuurcoachopleiding en voegt ze haar toenemende kennis over slowliving, natuur en mensen er in toe.

Elise

Is dit programma iets voor jou?

 • Je agenda voller is dan je batterij
 • …en daar wat aan wilt doen
 • Je graag keuzes wilt gaan maken die bij jou passen
 • …maar daardoor eerst wilt ontdekken wat echt belangrijk voor je is
 • Je nieuwsgierig bent naar hoe de natuur zich transformeert
 • …en wat jij daarvan kan leren
 • Je de 4 muren graag verruilt voor de wereld er buiten
 • …zonder direct je baan te hoeven opzeggen
 • Je persoonlijke ontwikkeling heerlijk vindt om in te duiken
 • ….zelfstandig of met een beetje support van mij
 • Alleen nieuwsgierig bent naar natuurkennis
 • Je kriebels krijgt van de woorden: reflectie, meditatie, stilte en loslaten 😉

FAQ

Ik heb eerder meegedaan aan het herfstprogramma, is dit iets voor mij?

De herfst komt ieder jaar terug, de tijd van reflectie, vieren, loslaten en keuzes maken. Wanneer je merkt dat je hoofd voller zit dan je batterij, dan kan het fijn zijn weer mee te doen. De oefeningen zijn (deels) vernieuwd.

Ik kan niet op de liveavond aanwezig zijn, wat nu?

De Vuuravond van zaterdag 5 november is een bonusonderdeel. Kan je niet op 5 november, dan mag je op een reserveplek voor een van de andere vuurdagen. Wanneer er een plekje vrij komt, mag je hieraan gratis deelnemen.

Is er een maximum leeftijd?

Nee, alle leeftijden kunnen deelnemen. De gemiddelde leeftijd is rond de 30 jaar, maar ook 50+ en 20- doet mee.

1-op-1 support via Voxer, wat is het en hoe werkt het?

Voxer is een app waarbij naast tekst en afbeeldingen ook spraakberichten in real time kan sturen en beluisteren. Je kan ze oplaan, terugluisteren en op deze manier kunnen we in gesprek terwijl er ook stilte mag zijn om rustig na te denken. Voor de deze app is het niet nodig telefoonnummers uit te wisselen of om elkaar te zien, maar kunnen we wel ‘live’ praten met elkaar. Na aanmelding ontvang je meer informatie over hoe dit werkt.

Wanneer is de live avond?

De Vuuravond is gepland op zaterdagavond 5 november. Bij meer dan 20 deelnemers wordt er een 2e datum gepland.

 • Meer dan 250 mensen volgden één of meer natuuractiviteiten
 • HERFST ’22 is het 5e seizoensprogramma dat live gaat
 • Elise coacht al meer dan 8 jaar (jong) volwassenen in het maken van keuzes, levensvragen.
 • Haar eerdere ervaring als docent en eventcoordinator zorgt voor diepgang in de opdrachten en een heerlijke Vuur&Verbindingsavond waar je al je zorgen los kan laten.

Wat anderen zeggen:

Ik ga meer naar buiten en zie veel meer dan eerst! Ik merk dat ik door het herfstprogramma meer rust in mijn hoofd heb en daardoor tegelijkertijd meer energie ervaar! – deelnemer Herfst ’21

Het programma heeft mij meer inzicht gegeven in mijn manier van leven en waar ik verandering in wil aanbrengen. Elise heeft echt aandacht voor je en houdt rekening met ieders wensen en behoeften. – deelnemer Herfst ’21

Doe je mee?

In 6 weken sta je met meer vertrouwen achter je eigen keuzes. Door iedere week met een ander herfstthema stil te staan bij je eigen leven, ontdek je wat echt belangrijk voor je is. Je maakt de balans op, gaat keuzes maken, loslaten en sterker in je schoenen staan voor wat jij wilt!

Het herfstprogramma helpt je daar bij door je wekelijks een mail vol mooie opdrachten te geven die aansluiten op het ritme van de natuur: oogsten, kleuren, loslaten, zaaien. Hierdoor ontdek je dat je in de herfst juist je batterij weer kan opladen! Sommige mensen vinden het fijn om zelfstandig hier mee aan de slag te gaan, heerlijk tijdens een me-time avond of weekenddag. Voor als je merkt dat een opdracht meer aandacht vraagt, kan je wekelijks een kwartiertje overleggen met Elise via Voxer.  Het programma wordt afgesloten met een Vuur&Verbindingsavond met alle deelnemers.

Op dit programma zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.