laat je inspireren Ga mee! Reconnect met de natuur en jezelf
en ervaar wat de natuur met je doet

Gratis Herfstchallenge

Om te leven in het moment mogen we dagelijks weer even dat vakantiegevoel ervaren in eigen land. Sterker nog, in je eigen omgeving. Geen spanje of Australie, maar je eigen achtertuin en dagritme als inspiratie. Leven in het moment en reconnecten met de natuur is goed tegen stress, maakt je creatiever, is goed voor je gezondheid en het helpt je beter te voelen wat je wilt.

Doe je mee? Ontvang van 20 tot 24 september iedere ochtend leuke inspiratie, met prikkelende vragen en uitdagingen om zelf te ervaren wat iedere dag een vakantiemomentje in de natuur met je doet. Laat je uitdagen in de herfst!

Ja! Ik doe mee met de gratis herfstchallenge

Van maandag 20 tot vrijdag 24 september gaan we met elkaar de uitdaging aan weer meer te connecten met de natuur. Meer te genieten van buiten, slow living te leven en de aarde beter leren kennen. Doe mee en win ook superleuke prijzen!

Op 21 september start de herfst. Wat kunnen we vandaag wildplukken? Wat gebeurt er in de natuur? Wat kunnen we maken, bakken, creeeren? Wat zien, horen, voelen, ervaren we? De dagen worden korter, maar onze todo-lijst blijft lang. Daarom leggen we ook de link naar ons zelf: welke keuzes maken we vandaag nog voor 2021? Waar krijg ik nu nog energie van?

🌟Iedere ochtend een fijne natuuropdracht in je mail. 🌍De keuze om samen de dag te starten. 🌿Gratis extra achtergrondinformatie over de natuur in de herfst 🌟 -

Door je aan te melden geef je toestemming dat je mailadres gebruikt wordt voor het toesturen van de challengeopdrachten en af en toe een leuke nieuwsbrief. Je kan je altijd afmelden.

Missie? Energie⬆ Vertrouwen⬆

Heerlijk dromen en het dan ook doen!

Er valt zoveel te vertellen, ontdekken en te delen over natuur, mindset, slow living en duurzaamheid dat ik op Instagram aan 1300 volgers dagelijks hierover inspiratie ben gaan delen! De zoektocht naar geluk, geluk ervaren in de zoektocht en ontdekken wat de volgende stap is, hoe je weer op staat als het even tegenzit, ik zoek het allemaal uit.

Volg @metdewindmee op Instagram

Dagelijks natuur, slowliving, outdoor en mindsetinspiratie

Bewust zijn van de omgeving, onderdeel zijn van de natuur en verbonden voelen met de systemen op aarde heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.

Voor mij zo normaal, dat ik af en toe mis dat dat voor anderen misschien wat minder normaal is. Ergens dus ook logisch dat veel mensen zich niet druk maken om klimaatverandering, vervuiling, ontbossing en ontginning. Connectie met de aarde is dus ook hard nodig om ons weer onderdeel van deze planeet te voelen. Plus wat het ons allemaal oplevert in de zin van rust, energie, ontspanning en plezier!🤾‍♀️🌟

Ga mee!

Persoonlijk leiderschapstraining in de natuur. Twee dagen er tussen uit en nieuwe uitdagingen aan gaan ⛰

Met de wind in de haren
Zon in t gezicht
Rugzak met alles wat je nodig hebt
Daar is geluk

#trektocht #uitdagen #natuur #natuureducatie #experientiallearning #hannijmegen #buitenleven #outdoor #back2nature #coaching
...

77 2

Boekreview De tempeljagers - De speer van ODIN

Ik lees graag avonturen verhalen waarbij we de hele wereld over mogen reizen! Vaak voor volwassenen, maar nu was ik gevraagd om eens een kinderboek te lezen en er een stukje over te schrijven. Benieuwd? Lees verder…

Een spannend avontuur voor kinderen vanaf 10 jaar! Vier vrienden belanden steeds in nieuwe avonturen op bijzondere plekken op aarde, ze noemen zichzelf de tempeljagers en iedere plek waar ze komen zitten vol met mythische goden, geheimen en gevaren. In dit vierde deel moeten ze naar Siberië en IJsland om te zorgen dat de speer van Odin niet gepakt wordt door de slechteriken. De speer van de noordse god Odin zorgt er namelijk dat hij de macht over je neemt en de wereld wilt veroveren! Beter wordt die vernietigd en komt die niet in handen van de slechteriken.

Voor mij zijn Siberie en IJsland bijzondere plekken! Ik hou van ijs, deed onderzoek naar permafrost en ben op beide plekken geweest! Hoe tof is het dan ook dat juist hier de tempeljagers naar toe moeten. Eerst in Siberie zorgen dat een bijzondere helm in hun bezit komt, want zonder kom je niet bij de speer van Odin. En dan in IJsland om tussen woeste stormen door en met ontmoetingen met oude, noordse goden de speer te redden uit handen van de slechteriken!

Vooral Kim vind het allemaal heel spannend. Je kan je helemaal voorstellen dat je soms ook een beetje Kim bent, want veel angsten herken ik ook wel…Ik bedoel maar…vlieg jij even met een grijphaak een ijswand omhoog? Durf jij een donker bos in te lopen met enge dieren? Kim is uiteindelijk heel dapper en echt voorbeeld voor als je het zelf ook wel eens iets spannend vindt.

Uniek aan het verhaal, geschreven door Michael Reefs, is de mix van oeroude noordse goden die we kennen uit de Edda (het scheppingsverhaal van scandinavie) zoals Thor en Odin samen met hypermoderne gadgets waarmee de tempeljagers zichzelf kunnen beschermen! Hiermee spreekt het aan voor alle kinderen die zelf ook wel eens op spannend avontuur zouden willen gaan. En voor alle ouders die zelf ook weer even een stoer avontuur willen beleven.

@uitgeverijbillybones
...

28 4

I love subsidie en deze superkans 💚 Er zijn nog plekken op beide 2-daagse trektochten. Ken of ben jij de persoon die hier zin in heeft? Wees welkom!

Share en taggen is ❤ want het wordt mooi, avontuurlijk, ontdekkend, inspirerend en gezellig🍂 en die kans mag zoveel mogelijk mensen bereiken.

-Max. 10 plekjes-
- 2 dagen hiken in de natuur bij Nijmegen-

In de bio de link naar de website voor meer info en aanmelden.

Komen deze data niet uit maar op de hoogte blijven van de data in november/december? stuur me een berichtje.

Zelf zit ik in een insta-zoveel-mogelijk-offline week...even geen gevoelige posts dit keer dus, of natuurinspiratie, maar wel deze toffe uitnodiging 🍂🍂🍂

#herfst #persoonlijkleiderschap #studentenleven #natuur #natuurbeleving #training #avontuur #buiten #spelen #ontdekken #verwonderen #mindset #gezellig
...

47 1

💫Ik ben er klaar voor mezelf meer en meer te zijn. Minder jasjes aan de buitenkant, minder 'wat denk je van mij' en meer met de dag leven en leren voelen en erkennen wat ik mag en kan betekenen op deze aarde.

Gewoon-zijn, mens-zijn, natuur-zijn, Elise-zijn.

Soms neemt de angst het nog even over. De angst voor 'moeten', 'verwachtingen', 'rondkomen', 'isdithetnou?', 'moet ik niet....'.

Maar dan is er het oergevoel in jezelf waar je heen kan...als je heel stil bent...zo stil dat alle golven op het diepe meer in je lichaam stil worden. Wanneer je dan jezelf de vraag stelt: wat is er nodig? Dan is er altijd een antwoord, zelfs als het stil blijft. Het Weten noemt Glennon Doyle dat, of je Onderbuikgevoel wordt het ook genoemd.

Durf jij het al te volgen? Laat jij jezelf al zien?

Vandaag kan je nog mee in het herfsttraject om zelfstandig jezelf en de natuur te leren kennen, via mails en inzichtsoefeningen.

Liever samen? Online of offline al wandelend kan je bij mij terecht als je een coach zoekt of even wilt praten.

Dit ben ik. En jij?

#truenature #slowliving #natuurcoaching
...

90 6

Waar ben jij in je element? Throwback naar mn vakantie, met genoeg gletjers, ijs, donsjassen en bergen. De natuur, en vooral de ruige natuur, geeft mij een direct gevoel van 'hier ben ik thuis', maar ook een gevoel dat ik te gast ben en mij heb aan te passen en de elementen.

Maar je hoeft niet ver weg te gaan voor een zelfde gevoel:

Een struintocht door de uiterwaarden
Een fietstocht door de polder
Een wadlooproute in het noorden
De heuvels en grotten in het zuiden
Een zonsondergang aan zee
Of een wandeling in de regen

Connecten met de natuur is altijd mogelijk en geeft je zoveel! Rust in je hoofd, energie voor nieuwe plannen, gezondheid, vrolijkheid, noem maar op 💫

Wat is jouw plek op aarde waar je in je element bent? Drop het in de comments🐳

Nog 2 dagen tot de start van het herfsttraject. Voor 47,- word je de hele herfst begeleid naar buiten en binnen te keren. Doe jij al mee?

#gletsjers #eindevandewereld #natuur #truenature #zwitserland #bergen #ijs #ruig #wildernis #ongetemdleven #moed #rust #stilte #avontuur #buitenisnooitverweg #wandelen #wanderlust #alpinism
...

97 4

🍁HERFTS // Ben jij klaar om bewuster je eigen leven te leven? Weer aan het roer te staan zonder de connectie te verliezen met jezelf? Wil jij meer leren over de herfst en hoe je op het ritme van de herfst kan leven?

Zonder haast, maar 💫slowliving is het antwoord, om in 3 maanden tijd stappen te zetten in jouw leven. We beleven de 🌿natuur, de herfst, gaan 🌦stormen trotseren, 🌈kleuren ontdekken en met de 🌬wind mee genieten, met ons doel voor ogen worden we meer ☀️onszelf.

Onze True Nature, ons ware zelf, ontdekken we weer door te connecten met de natuur en onze dromen.

En wat ben ik dan ook blij met het herfstprogramma! Het was zo heerlijk om te ontwikkelen🌍 want zelf heb ik ook mogen ontdekken hoe goed het doet om te leven op het ritme van de natuur.

🌬De eerste mail staat voor je klaar op 1 oktober.

Aanmelden kan nog via de link in de bio.

#herfst #natuur #buitenleven #blaadjes #herfstkleuren #kleuren #mindset #buiten #esdoorn #kleurig #natuurcoaching
...

24 0

Genieten!!!
💫De laatste challengedag, de dag gaat over de toekomst! Want ook is het pas herfst, al energie van de planten en bomen gaat in de zaden zitten. Als een soort energiebommetje die in de afgelopen maanden iso ontwikeld, ligt er al weer heel wat klaar voor de toekomst. De zaadjes mogen nog eerst even rusten, maar het begin voor het nieuws is er! Vandaag gaan we zelf ook op zoek naar zaden in de natuur.

Zelf verzamel ik ze in een theezakje, maar een envelopje, bakje of direct uitzaaien kan ook! Zo kan je vol voor rewilding gaan en een kaal plekje in het voorjaar weer vol mooie bloemen laten staan. Ook leuk is om ze in een kleibolletje te stoppen en zaadbommetjes van te maken.

Fijn weekend allemaal! En veel plezier met zaadjes oogsten🌿🍂
...

57 0

Kleur!. dag 4 staat in het teken van herfstkleuren. Van gekleurde blaadjes tot zomerse bloemen en geurige oogst, er is zoveel kleur te bekennen om ons heen! Welke kleuren vallen jouw op?
In het werkblad vandaag meer over de psychologie van kleuren. Nog ontvangen? Zet een 💚 in de comments of stuur een dm.

in de bio de link naar het herfsttraject dat op 1 oktober start🙏 @metdewindmee
...

36 1

In welk web zit jij verstrikt? En welk web voedt jouw?
We zijn verbonden met zoveel! Zoveel activiteiten, mensen, groepen, werktodo's, soms voelt het als veel...en september is dan ook de maand om hierop te reflecteren:

🍂Wat is belangrijk voor me?

🍂Wat wil doorzetten?

🍂Welke keuze maak ik voor mezelf?

🍂Welk project draag ik over of stop ik?

🍂Hoe is de balans tussen energiegevers en energienemers?

Hard voor jezelf zijn hoeft niet, het is zo als het nu is. Maar hoe wil de toekomst? Welke keuze mag jij maken?

Op 1 oktober start het herfstraject en gaan we hier in 12 weken mee aan de slag. Slowly, want het is herfst, voedend want je mag oogsten, en zaaiend want je mag planten voor de toekomst.
Ben jij er bij? Check de link in bio om je aan te melden❤ of boek een kennismakingscall om te kijken of het past💚

#herfst #webben #slowliving #verbonden #truenature #samenwerken #lezen #vertragen #verwonderen #verstillen #genieten #ontspannen #tijdnemen #natuurliefhebber #buitenlevenmagazine #happinez
...

85 0

Paddenstoelen! Met een enorm verbindingsnetwerk onder de grond ❤ ze verbinnen bomen, dood en leven, en transporteren voedingsstoffen tussen gewassen. We kunnen niet zonder 🐾

Heb jij ze gespot?

Zie je ze niet, dan niet getreurd: ze leven voornamelijk onder de grond en de paddenstoelen zelf zijn de vruchten van het schimmelnetwerk.

Daarnaast een mooi thema om bij je eigen verbindingen stil te staan. Een fijn werkblad vind je in je mail
Of meld je aan voor de herfstchallenge om deze vanavond nog te ontvangen.

#herfst #paddenstoelen #verbinding #samenwerken #fabtasticfungi #natuur #bos #wandelen
...

51 5

Dag 2 Verbondenheid. paddenstoelen zoeken en stil staan bij verbondenheid. alles op aarde is verbonden met elkaar, schimmels spelen daar een belangrijke rol in.
ook jij bent verbonden met de natuur om je heen en de rest in je omgeving. kan je daarmee connecten?

fijne dag,
lies Elise
...

38 2

Oogst! Wat heerlijk om deze maand in de natuur zoveel te kunnen plukken. Misschien heb je wel een moestuintje? Dan is er waarschijnlijk van alles nu klaar!

Maar ook zonder moestuin kan je op pad: struikheide, goudsbloemen, walnoten en hazelnoten genoeg 🙂 er is zelfs een leuke app: wildplukwijzer, die je vertelt waar er wat te plukken valt.

Naast buitenoogst is er ook binnenoogst: Wat was jouw succes van afgelopen seizoenen?

Juist als we druk zijn! Is het tijd voor reflectie. Onze oogst vieren zorgt voor geluksgevoel, prioriteiten kunnen stellen en keuzes maken.

Wat is jouw oogst vandaag?

Vandaag tijdens de herfstchallenge een fijn werkblad om je eigen oogst in kaart te brengen. Je kan nog meedoen, link in bio!

#wildplukken #herfst #seizoenen #natuur #pronkbonen #moestuin #plukken #eten #roze #mindset #nazomer #buitenleven #prioriteiten #keuzes #keuzestress
...

74 4

herfstchallenge dag 1. Oogst! wildplukken en successen vieren. En wat een mooie zonsopkomst! geniet van jullie dag, liefs! ...

51 6

Doe je mee vandaag?

Met al het negatieve nieuws, de drukte van ons werk of studie, is het soms lastig de dingen van de positieve kant te zien. En daarom gaan we daar maar mee spelen, bekijk de wereld op z’n kop!

Soms mag het allemaal een beetje luchtiger, met meer wind en speelser, met meer lach! Laten we dit weekend dan ook de wereld wat positiever bekijken. En het is nog goed voor je hersenen ook: door de dingen anders te kijken komen de beelden niet meer ‘automatisch’ binnen. Je moet harder je best doen om te begrijpen wat je ziet, een soort hersengymnastiek! Daar word je ook nog eens creatiever van.

Doe jij mee?

Stuur, app, tag @metdewindmee om jouw op-z'n-kop-wereld te delen. En...onder alle foto’s die gedeeld worden maak je een keertje (extra) kans op 1 van de prijzen uit de herfstchallenge. Zelfs als je niet meedoet met de herfstchallenge, doet jouw op-z'n-kop-foto mee (als je wilt). Dan inspireren we de rest van de wereld ook wat meer te genieten buiten.

Fijne zon!dag
💃🍂💃🍂💃🍂

Herfstchallenge? Meer in de bio😁☀️🍂

#mindset #positief #creatief #omdenken #handstand #strand #truenature #herfst #natuur #buitenleven
...

59 0

Zo perfect | De eerste zaadjes voor volgend jaar! Deze zaadjes komen na de herfst en winter tot leven, maar alles zit er al in 🙏

En dat geeft hoop! Want ook al zijn je dromen nog dromen of je doelen nog ver weg. Geef het een seizoen of 2, zet kleine stapjes, spreek ze uit en let the magic happen.

De herfst geeft ons de tijd voor zowel feest van de mooie oogst, als de zaadjes om vooruit te kijken. En dat gaan we doen! Vandaag, dif weekend en al helemaal volgende week. Dus tijd om dit weekend er een mooie laatste zomerweekend van te maken 💃🍁🍂

Wat zijn jouw zomerplannen?

#seizoenen #zaadjes #lathyrus #moestuin #natuur #truenature #herfst #nazomer #zaadjes #planten #duurzaamheid #pluktuin #perfectie #kunst #natuurkunst #natuurliefde #wildplukken
...

46 0

Deel en win!

Doe jij al mee met de herfstchallenge volgende week? Iedere dag lekker naar buiten, maar ook even naar binnenkeren?

De herfst staat voor kleur, oogst, feest, genieten, maar ook resetten, de balans op maken en zaadjes planten voor volgend jaar.

Doe jij al mee? Deel deze post om (een keertje extra) kans te maken op 1 van de prijzen:

💚Het Slow livingboek van @tumbleweedandfireflies
💚Een aardplaat van @earthartnl
💚Het mini herfstprogramma (twv 47,-)
💚Het intensiv herfstprogramma, met coaching en een livedag in de natuur (twv 397,-)

En schrijf je in voor de challenge via de link in mn bio🧘‍♀️

Voel je iedere ochtend uitgenodig even naar buiten te gaan, al is het maar 5 minuten. Op jouw tempo en met de herfst als thema. En deel je jouw challenge die dag met mij of insta? Dan maak je eer keertje extra kans op een van deze prijzen. Woeptiedoe, mooi he?! Wordt er zelf helemaal blij van!

Al 80 mensen doen er mee❤🌱

P.s. en vergeet @metdewindmee niet taggen zodat ik het ook kan zien. 😉

#herfst #oogsten #kleuren #zaaien #zaden #bloemen #verwonderen #natuur #samen #spelen
Foto door @oog.in.oog.fotografie
...

61 13

In mn story's deelde ik vandaag een stukje over mijn verhaal en het belang van connecten met de natuur.

Connecten met de natuur gaat er om dat je ziet wat er ECHT is, dat je je kan VERWONDEREN met nieuwsgierighejs naar de SYSTEMEN, patronen, netwerken waar we ons in bevinden.

Pas dan kan je bij jezelf komen, en in stilte luisteren en voelen wat jij wilt. Pas dan komen de antwoorden en het vertrouwen om er naar te luisteren en te volgen.

Connect volgende week mee en ontdek wat voor jou bekangrijk is.

Find your True Nature💚

#connectie #vrijheid #regie #natuur #spelen #dansen #bodypositivity #zelfliefde #vertrouwen
...

78 5

De 10 redenen waarom jij zometeen even naar buiten wilt:
🌿Mensen die iedere week naar buiten gaan geven hun gezondheid en welzijn een beter cijfer dan mensen die dat niet doen

🌿Frisse licht helpt eetlust en slaap te reguleren, en dat voorkomt heel veel lichamelijke ziektes op lange termijn.

🌿Even de natuur in, ook een ommetje om je werkgebouw, verhoogt je concentratie, creativiteit en productiviteit.

🌿Micro-breaks met groen, al is het maar een groen uitzicht, helpen je direct om beter te kunnen concentreren.

🌿De natuur helpt je stress los te laten, waardoor je weer helderder kan nadenken en zo makkelijker oplossingen kan bedenken. Ook de geur van bloemen en bomen helpt hierbij!

🌿In het bos is de lucht schoner! En dat is goed voor bloedvaten en longen, bloeddruk en hartslag

🌿Planten scheiden een stofje uit (Terpenen) dat hen beschermt tegen ongedierte. Laat dat nu ook heel goed zijn voor ons eigen immuunsysteem om in te ademen.

🌿In het bos neem je met al je zintuigen de complexe structuur van de natuur waar - hierdoor herstellen je hersenen zich na hard werken en kan je daarna beter focussen

🌿De natuur helpt je onderdeel te voelen van een groter geheel. En voor iedereen die zich wel eens ‘lost’ voelt is dit van grote waarde. Wij zijn ook natuur, ook wij passen in het enorme complexe netwerk van de natuur.
Je gaat iets pas waarderen als je het beter kent - hoog tijd om de natuur om jou heen beter te leren kennen! Want we hebben tal van problemen om ons heen waarbij kennis en verbondenheid met de natuur cruciaal zijn: stikstof, klimaatverandering, mentaal welzijn, om er maar even drie te noemen.

Wat is jouw reden om zo naar buiten te stappen?

Volgende week is de herfstchallenge! Naar buiten samen met al meer dan 50 anderen. Al ingeschreven? Link vind je in de bio

#natuur #vrijheid #vrijheidsmiljonair #truenature #slowliving #natuurmonumenten #staatsbosbeheer @eindevandewereld #buitenisnooitverweg #buitenleven #ruimte #duurzaamheid #klimaatverandering #groen #persoonlijkleiderschap #buiten #heide #verbinden #verwonderen #natuurcoaching Foto door @oog.in.oog.fotografie #gelderslandschap #roots #wnf
...

49 4

Maak je droom werkelijkheid!

Ga mee met de 5-daagse natuurlijk persoonlijk leiderschapsweek in september.

Lees meer