Gratis lentechallenge

Om te leven in het moment mogen we dagelijks weer even dat vakantiegevoel ervaren in eigen land. Sterker nog, in je eigen omgeving. Geen spanje of Australie, maar je eigen achtertuin en dagritme als inspiratie. Leven in het moment en reconnecten met de natuur is goed tegen stress, maakt je creatiever, is goed voor je gezondheid en het helpt je beter te voelen wat je wilt.

Doe je mee? Ontvang van 14 tot 18 maart iedere ochtend leuke inspiratie, met prikkelende vragen en uitdagingen om zelf te ervaren wat iedere dag een vakantiemomentje in de natuur met je doet. Laat je uitdagen in de lente!

Aanmelden LENTEchallenge

Missie? Energie⬆ Vertrouwen⬆

Heerlijk dromen en het dan ook doen!

Er valt zoveel te vertellen, ontdekken en te delen over natuur, mindset, slow living en duurzaamheid dat ik op Instagram aan 1300 volgers dagelijks hierover inspiratie ben gaan delen! De zoektocht naar geluk, geluk ervaren in de zoektocht en ontdekken wat de volgende stap is, hoe je weer op staat als het even tegenzit, ik zoek het allemaal uit.

Volg @metdewindmee op Instagram

Dagelijks natuur, slowliving, outdoor en mindsetinspiratie

Bewust zijn van de omgeving, onderdeel zijn van de natuur en verbonden voelen met de systemen op aarde heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.

Voor mij zo normaal, dat ik af en toe mis dat dat voor anderen misschien wat minder normaal is. Ergens dus ook logisch dat veel mensen zich niet druk maken om klimaatverandering, vervuiling, ontbossing en ontginning. Connectie met de aarde is dus ook hard nodig om ons weer onderdeel van deze planeet te voelen. Plus wat het ons allemaal oplevert in de zin van rust, energie, ontspanning en plezier!🤾‍♀️🌟

Ga mee!

Ga je mee verdwalen?

Mag jij van jezelf:
🍂genieten?
🍂wensen dat je todo-lijst leeg is?
🍂zonder plan de avond in gaan?
🍂struinen zonder doel?

Rationeel gezien mag het, maar sta je het jezelf ook toe? Of komt er dan ineens ruimte voor iets ongemakkelijks...het stemmetje dat vindt dat je nuttig moet zijn...fomo krikgt...bang is om zekerheid te verliezen....graag controle wil en dat is makkelijker met een plan!

Veel van wat we wensen, vinden we doodeng.

Zo is #avontuur het vaakst genoemde verlangen bij mn coachklanten. Tegelijkertijd is in het diepe springen rete-eng en zijn er best wat gesprekken nodig om die angsten te leren kennen en aan te kijken.

Uiteindelijk is het zoeken naar balans. Niet om balans te hebben, maar om te wiebelen tussen het comfortabele en het oncomfortabele. Tussen zekerheid en nieuw. Tussen rust en nieusgierheid. Tussen yin en yang.

Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg! (-Loesje)

#avonturen #verdwalen #natuurcoach #reizen #balans #energie #verstillen #herfst #sprookjes #dromen #rust
...

Wat als het niet meer gaat? Je geen idee hebt waar je je bed voor uit komt (behalve je afspraken met je baas)? Maar ook niet weet wat je dan wel wil...

Het overkwam mij 4 jaar geleden. En nog steeds voel ik af en toe alsof ik heb gefaald. 'Mislukt' zelfs. Gelukkig wordt deze kritische kant in mij steeds zachter. Ik viel niet meer in de norm, maar vooral niet meer in de 'norm' van mijn eigen verwachtingen die ik (blijkbaar) had voor een 'succesvol leven'.

Dat er buiten de norm zoveel meer is, dat beschrijft @fardau.dejong vandaag zo mooi.
❤️Dat we de grenzen van de norm mogen oprekken en ons eigen mogen maken.
❤️Dat we ons eigenwaarde-gevoel niet meer hoeven te koppelen aan het halen van de heersende normen
❤️Dat we onze eigen weg te gaan hebben.

En ja, wanneer je ontdekt dat je je bed uitkomt voor jezelf en je eigen leven dat je wilt leiden, dan heb je ineens goud in handen. Dan sta je weer op met energie en voel je de intrinsieke motivatie om wat te gaan doen. Je eigen bedrijf te starten, een nieuwe baan te kiezen, te reizen, you name it!

Voor mij ontstond toen de nieuwsgierigheid naar de mens: hoe werken we, wat motiveert ons, en waarom? Hoe werkt 'gelukgevoel' en wat weerhoudt ons onze dromen na te leven? waarom zijn we zo bang om te falen...

Als je buiten de 'norm' valt, dan zal ik een deel van je gevoel herkennen. Dat er bij 'stoppen' ook een faalgevoel zit, terwijl het ook betuigd van enorme lef en moed. Jij hebt de ❤️moed❤️ om voor jezelf te kiezen, omdat je weet dat dat uiteindelijk het juiste pad is dat er voor jou is. Je eigen pad.

Ben jij zo'n avonturier die 'uitvalt' in zijn studie of baan? Weet dan dat je niet alleen bent. Dat er 10 andere opties zijn die beter bij je passen. Dat je zoveel meer kunt dan dat je wellicht nu nog denkt. Dat het ook heel leuk en interessant is om die ontdekkingstocht naar je eigen kunnen en dromen aan te gaan!

Leer jezelf beter kennen en zet die volgende stap met overtuiging. Op naar een nieuw avontuur❤️

In november heb ik nog plek voor 3 avonturiers, uitvallers, moedige mensen, nieuwsgierigen, millennials, twijfelaars, doorzetters, personen, om te starten met een traject.

#voicedialogue #natuur #moed
...

Soms...wil je dat je ergens anders was.

Een plek waar je barst van de energie en waar het alleen regent als je het aankan.

Een plek waar de mensen allemaal vriendelijk zijn, je steunen en met je meelachen tijdens een gezellig avondje.

Een plek waar je je werkt leuk vindt en waar je wordt uitgedaagd. Een plek waar je niet alleen met energie heen gaat, maar ook met thuis komt.

Soms wil je dat iets anders is, omdat het huidige niet meer past. Je loopt tegen de muren aan van je (zelfgecreeerde) situatie. En, je loopt tegen de grenzen aan van je eigen moed, durf en kunnen, zodat er iets zou kunnen veranderen. Best frustrerend.

En als dat zo is, weet dan dat het anders kan.

Want overtuigingen kunnen veranderen, moed kan groeien en daarmee vertrouwen in het creeeren van een passende nieuwe situatie ook.

Tot 7 oktober laat ik je voor het lage bedrag van 197,- kennismaken met coaching. Tijdens 1 kennismaking en 3 gesprekken duiken we in jouw situatie en help ik je de regie terug te pakken. Oplossingen, mogelijkheden en inzichten krijg je er bij. En, ja, je mag gefrustreerd, boos of nieuwsgierig zijn, kom als jezelf.

Boeken via de link in bio

#avontuur #vakantie #opeenonbewoondeiland #kanoen #moedig #lef #natuurcoaching #overtuigingen #ondernemen #reislustig #verandering #transformatie #praten #luisteren #coachen #flow
...

'Iedereen is tegenwoordig coach': voetbalcoach, studentcoach, life coach, opruimcoach, budgetcoach, etc coach, etc coach.

Ja.

De term 'coach' is een vergaarbak geworden. Tegelijkertijd laat het ook zien dat er dus veel mensen enorm blij worden van andere mensen 'coachen', en we daardoor allemaal kunnen blijven ontwikkelen, doorgroeien en transformeren met support van...een coach. Ik zou denken, dat is een win-win situatie.

Echter zijn er zoveel, dat daardoor (het bijna lijkt alsof) de waarde wegvalt.

Dus tijd voor wat duidelijk over mijn rol als coach:

Ik ben geen therapeut, adviseur, personal assistent of docent...

nee, ik ben opgeleid om
- te horen wat je zegt, en daarmee wat je niet zegt
- oefeningen te faciliteren waarbij je de chaos in je hoofd omzet in duidelijkheid in wat je wilt en mag gaan doen
- met je mee denk wat je tegenhoudt de volgende stap te nemen (die jezelf zo graag wilt nemen) om vervolgens dat patroon van je eigen overtuigingen te gaan doorbreken en veranderen
- je passie te helpen ontdekken
- je te begeleiden bij het maken van de 'juiste keuze'
- Je meer vertrouwen te laten voelen op aarde = zweverig, maar zo belangrijk!

En dat doe ik met kennis vanuit voice dialogue, TA (ouder-volwassenen-kindrol), natuurcoaching, basis coaching, je systeem en leer ik je luisteren naar je gevoel, lijf en gedachten
- plus mijn ervaring als onwijs twijfelende 20-er, keuzemakende 30-er en avontuurlijke stappen zetten 😉

Zo is 1+1 = 3 in ideeen, in versnelling, in verandering.

Ik weet nog mijn eerste coachgesprek, wandelend in het bos, ik was de klant. Ik zat vast in mijn werk en had een spannend mailtje te sturen. Het liep niet met een schoolklas, en het was tijd voor overleg met de manager. In het gesprek ontrafelden we waarom ik zo bang was, ik voelde me letterlijk een klein kind. Stapje voor stapje werd het rustiger en zag ik dat het niet aan de manager, maar aan mijn beeld over hem lag. Ik had iets te veranderen! En daarna? ik verstuurde dat mailtje, had een goed gesprek en kreeg support. Super! En wat was er nu veranderd? Ik.

En dat in 1 gesprek.

En werkt door in alle situaties met oudere leidinggevenden waar ik nog mee te maken kreeg.
...

HERFST is begonnen! Vandaag, 21 september, starten we met het meebewegen met het seizoen. De herfst gaat ons leren te verstillen, reflecteren, loslaten en nieuwe keuzes te maken, en...natuurlijk megatrots voelen over alles wat we mogen oogsten uit de afgelopen maanden.

Wat het je oplevert?

❤️De tools in handen om krachtige keuzes te kunnen maken
❤️Een opgeladen batterij en meer tijd voor leuke dingen
❤️Het vertrouwen zelf de volgende stap te kunnen zetten in je leven
❤️Inzicht in waar je blij van wordt

De eerste mail staat klaar en vertrekt zo naar de deelnemers. Vandaag (de 21e) kan je nog instappen voor de Early Birdprijs van 57,-, vanaf morgen wordt dit 97,- en vervalt ook de bonus-1-op-1 support en bonus-live-vuuravond.

Tijd om te gaan genieten🍂

Aanmelden kan via de link in bio.

#herfst #natuurcoaching #natuur #vieren #oogsten #nieuw #verandering #transformatie #blij #gezond #wandelen #natuurliefhebber #duinen

foto: @oog.in.oog.fotografie
...

Hoe makkelijk laat jij je tegenhouden iets te doen wat je stiekem wel interessant lijkt? Door welke gedachtes durf je toch níet te springen?

We hebben allemaal tegenstrijdige behoeftes. Zo is een veelvoorkomende de lust naar avontuur en hang naar (financiele) zekerheid. Of de balans tussen een keuze voor jezelf of een keuze voor de ander. Zodra je voor de éne optie kiest, komen vanzelf de belemmerende stemmetjes op...

maar als ik mijn baan op zeg, dan...
maar als ik nu op reis ga, dan...
maar als ik nu weg ga, dan...
maar als ik nu 'nee' zeg, dan...
maar als ik nu stop, dan....
maar als ik nu niet doe wat ze vragen, dan...
...vul zelf maar in...

Het is een hele kunst te kunnen horen waarom de belemmerende gedachtes aanwezig zijn. En vaak halen ze vooral de leuke, spannendere opties weg. Meestal komen de belemmeringen, vaak ook veel te hard, vanuit een (oude) angst. Een angst die ooit handig was, maar je nu onhandig belemmerd bij keuzes die op dit moment wel bij je zouden kunnen passen.

Een goede raadgever is een blijvend, twijfelend, stemmetje. Ga eens zitten met een kopje thee en ontdek welke behoefte ze echt heeft. Is een beetje meer avontuur ook goed? En, een beetje vaker 'Ja' tegen iets nieuws? Mag je wat vaker voor jezelf kiezen?

Stel je voor...iedereen die voluit zichzelf durft te zijn, af en toe in het diepe durft te springen en meer van zichzelf durft te laten zien. Benieuwd welke mooie projecten er dan ontstaan!

Waar droom jij wel eens van?

~~~~
Tot 21 september kan je 'ja' zeggen tegen het HERFSTprogramma. We raken dan een klein beetje van dit onderwerp aan. Wil je de belemmerende gedachtes de baas worden? Boek dan een (gratis) 1e coachgesprek.

#quotes #belemmeringen #angsten #stress #luisteren #voicedialogue #coaching #flow #jezelfzijn #jezelfzijnisoke #keuzes #nieuwestap #millennials #twintigers
...

Waarom...

....is dit HERFSTprogramma zo uniek?

🍂Support van mij 🍂

Maar weinig online programma’s bieden 1-op-1 support aan. Voor mij ben je geen klant X, maar een deelnemer met een naam. Hierdoor kan je, als je wilt, contact opzoeken om te sparren over je inzichten. Wil je het liever anoniem delen? Don’t worry, jij bepaalt of en wat je wilt inbrengen. Dit is een unieke BONUS twv 97,- voor de eerste 21 personen die zich inschrijven voor 21 september.

🍂Veel waarde voor een lage prijs🍂

Doordat veel van de thema’s zelfstandig online en buiten te volgen zijn, is het mogelijk de prijs laag te houden en voor meer mensen een waardevol programma te maken.

🍂Liefde en connectie met de natuur🍂

De natuur wordt als tool gebruikt om zelf tot nieuwe inzichten te komen. Ik leer je geen soorten en geef geen biologieles, maar je gaat je verwonderen over de transformatie die buiten plaats vindt. Je gaat het weer zien, op de fiets, al wandelend, in de file, en daardoor herstel je je connectie met de natuur. En dat... is bewezen goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

🍂Jij bepaalt het tempo en de tijdsinvestering🍂

De themaoefeningen zijn in je eigen tempo te volgen. Eén momentje van me-time is voldoende om er mee aan de slag te gaan, maar de opdrachten zijn zo gemaakt dat ze zowel in 5 minuten als een hele avond aan de slag, tot inzichten leiden.

Na deze 6 weken heb je:
🦚De tools in handen om krachtige keuzes te kunnen maken
🦚Een opgeladen batterij en meer tijd voor leuke dingen
🦚Het vertrouwen zelf de volgende stap te kunnen zetten in je leven
🦚Inzicht in waar je blij van wordt en wat je los mag gaan laten.

Tot 21 september ontvang je de BONUS van de 1-op-1 support en ben je uitgenodigd voor de live VUUR&Verbindingsavond op zaterdag 5 november om te connecten met like-minded mensen.

➡Je vindt de link om aan te melden in de bio (@metdewindmee).

#natuurcoaching #mentor #seizoenen #flow #herfst #natuurconnectie #keuzes #keuzesmaken #millennials #loslaten #oogsten #naarbuiten #buitenspelen #natuurkunst #bezinning #shinrinyoku #bosbaden #wandelmeditatie
...

'Hoe het gaat? Druk' zegt ze. In september start de hele boel weer en op met een overvolle agenda tot gevolg. In standje zomer gaan we de herfst in, en ik zie dat ook bij m'n coachklant.

Terwijl in de natuur de dagen korter worden en de temperatuur daalt, gaan wij nog door alsof onze batterij vanzelf oplaadt! Maar dat is helaas niet zo. Juist in de overgang naar de herfst mogen we keuzes maken in wat we meenemen en loslaten, anders gaat de batterij te snel leeg.

Met de natuur als metafoor: wat oogst je, hoe staat het er voor, wat laat je los en waar kies je wel voor?

Ik ben al jaren voor kortere werkdagen in het donkere halfjaar, of op z'n minst meer naar buiten wanneer het licht en warmer is! Maar zo draait onze maatschappij (nog) niet. We zijn veel binnen de 4 muren en alleen 'sochtends of 's avonds pakken we iets van het zonlicht mee.

Om meer mensen te kunnen begeleiden in de schakeltijd naar de herfst, ontstond het HERFSTprogramma. Een 6-weeks online programma waarbij je wekelijks opdrachten, meditaties en tips in je mail ontvangt die je helpen van oogst-balans-loslaten naar nieuwe en passende keuzes. Zodat die batterij niet verder leegloopt.

Verlang je ook weer zo naar vakantie?

We starten 21 september.

Nieuwsgierig? Je leest er meer over op mn website via de bio

#vakantie #druk #stress #stoppen #keuzes #ideeen #keuzestress #agenda #loslaten #seizoenen #onbewoondeiland #verstoppen #ooit #dromen
...

🤸‍♀️Dit ben ik: gek op de herfst, tikkeltje eigenwijs en in voor avontuur. Als coach begeleid ik 20&30-ers naar een leuker leven binnen en buiten de vier muren. Want, waarom zouden we vast blijven zitten in onze situatie als we ons ook vrij en gelukkig kunnen voelen?

💫Ik geloof dat verandering begint op het moment dat jij besluit jezelf niet meer klein te willen houden. En dan gaan we samen aan de slag op zoek naar het moois dat er voor je klaar ligt🌿 Zo kan je meer van binnen en van buiten genieten.

🍁Vanuit die drive coach ik 1-op-1 EN zijn er de online seizoensprogramma's waarbij je op het ritme van de natuur de volgende stappen zelfstandig in je leven neemt. Zo start 21 september de volgende ronde: HERFST.

🌿Verder ben ik Elise, begin 30 en heb ik een paar jaar geleden het stadsleven verruilt voor 'buitenaf'. Je maakt me blij met een kampvuur, cheesecake, zonsondergang en een goed gesprek.

💃Ik reis graag naar nieuwe plekken die bergen, gletsjers en wilde rivieren bevatten (in een vorig leven was ik permafrost-onderzoeker). Nu heb ik de nodige papiertjes en cursussen gedaan om (jong)volwassenen te coachen naar hun geluk. In de natuur, wandelend of online, afhankelijk van waar je op de aardbol zit😎

Het liefst ben ik elke dag even buiten: de zon zien, de wind voelen en stiekem wat wildplukken uit de bermen. Zo leef ik steeds meer met de natuur.

En jij, waar wordt jij blij van?

~~~~
1op1 coaching online/live - doorlopend
HERFST start 21 september (online)
VUUR&Verbindingsavond op 4 november (live)

#herfst #voorstellen #coach #millennials #twintigers #natuurcoaching #natuur #outdoor #seizoenen #mentor #eigenwijs #zelfstandig #missie #truenature #nederland #digitalnomad #plattelandsmeisje #vrouwelijkeondernemers #grapje #rust #stilte #verbinden #vuur
...

Als m'n gedachten de todo's blijven herhalen, de appjes en mailtjes blijven binnenstromen en de uren te kort zijn, dan wil ik hier zijn.

Hoe drukker, hoe meer ik verlang naar de natuur. Niks in m'n hoofd en alleen maar de wind voelen op m'n gezicht, de grashalmen zien verkleuren door de herfst en de wolken voorbij zien stromen. Maar ook radslagen maken op het strand, keihard lachen bij een kampvuur en genieten van een verhaal. Alsof ik dan weer eventjes de vakantie in m'n lijf voel: niks meer en minder dan HIER ZIJN. Dat gevoel van boven op een bergtop staan, maar dan in de hollandse polder.

Leven zo snel als dat het leven gaat, niet sneller dan dat. Niet meer haasten van A naar B, maar kwaliteit over kwantiteit. Doe je mee?

HERFST start 21 september - 6 weken lang met mooie oefeningen weer opladen en je eigen pad kiezen🌿

#natuur #seizoenen #herfst #buitenleven #natuurcoaching #spelen #verwonderen
...

Je bent niet de enige

💫 Die zich af en toe alleen voelt
💫 Die zich afvraagt 'is er niet meer mogelijk?'
💫 Die minder energie lijkt te hebben dan vrienden
💫 Die de stilte niet gelijk opvult met geluid
💫 Die me-time nodig heeft om tot antwoorden te komen
💫 Die het lastig vindt om nee te zeggen, van 'ja' worden andere zo blij
💫 Die 'lief' gevonden worden niet alleen als kwaliteit ziet
🌿 Die verwonderd kan kijken naar wolken, herfstblaadjes en paddestoelen.

Je bent niet de enige ❤

~~~~
Woensdag 7 september gaan de deuren open van het Herfstprogramma. Voor 57,- zes weken de transformatie in de natuur verwonderen en binnen in onszelf in gang zetten: oogsten, loslaten, balans herstellen en intenties zaaien en samen afsluiten met Vuur&Verbinding. Is een van de plekjes voor jou?

#vuurdag #herfst #seizoenen #goldenhour #verbinden #natuurcoaching #waalstrandje #burnout #wandelen
#energie #herfstkleuren
#avontuur #buitenleven
#natuur #coach
#meditatie #strand
...

Zullen we samen stoppen met 'het te druk hebben'? Ja, ook ik zei dit ongeveer wekelijks tegen vrienden en collega's, maar hiermee doe je iedereen, inclusief jezelf, te kort ❤️

Er is tegenwoordig oneindig veel keus in zo'n beetje alles. Hierdoor komt niet alleen FOMO om de hoek kijken, maar het legt ook iets anders in jou bloot:

🦚 Dat het toch wel lastig is om 'nee' te zeggen tegen mensen in je omgeving. Al helemaal als je dit thuis of op school weinig heb mogen zeggen.
🦚Dat alle keuzes als een warboel in je hoofd en lijf zitten, maar dat je kwijt bent wat bij jou past.
🦚Dat je bang bent anderen te kwetsen of niet genoeg te leveren voor je baas
🦚Dat je lijf met deze opmerking (onbewust) aangeeft: luister meid, we doen meer dan we aankunnen.
🦚Dat je te weinig hersteltijd/mindful bent in het moment en daardoor met je gedachten niet in het nu, maar bij de volgende stap bent.

Wat het ook is, je doet jezelf en de ander enorm goed door zelf meer regie te nemen over je eigen keuzes. Naast dat je er meer jezelf van wordt en de regie terug neemt, ga je er meer je eigen keuzes door nemen.

En als je nu denkt: Waar te beginnen? Start dan eens met een wandelingetje in het bos, strand of polder. Alleen. En bedenk om welke reden jij het 'altijd druk hebt'. Want dat je het druk hebt, dan geloof ik zo.

Ik nam een fijne wandelmeditatie op, die kan je meenemen tijdens je wandeling. Wil je deze ontvangen? Drop dan je favo natuur-emoticon in de comments. ❤️

~~~
Op 21 september start het HERFSTprogrmma, een online natuurcoachingsprogramma om te ontdekken wat jouw pad is. De deuren gaan op 7 september open 🌻

p.s. de #druk bestaat >156000 keer

#quoteoftheday #instaquotes #taoofpooh #natuurcoaching #regie #keuzesmaken #fomo #dilemma #dertigersdilemma #twintigers #eerste #bezig #kantoor #slowliving #simpelleven #sterker #burnout
...

Maak je droom werkelijkheid!

Ga mee met de 5-daagse natuurlijk persoonlijk leiderschapsweek in september.

Lees meer