laat je inspireren Ga mee! Reconnect met de natuur en jezelf
en ervaar wat de natuur met je doet

Gratis lentechallenge

Om te leven in het moment mogen we dagelijks weer even dat vakantiegevoel ervaren in eigen land. Sterker nog, in je eigen omgeving. Geen spanje of Australie, maar je eigen achtertuin en dagritme als inspiratie. Leven in het moment en reconnecten met de natuur is goed tegen stress, maakt je creatiever, is goed voor je gezondheid en het helpt je beter te voelen wat je wilt.

Doe je mee? Ontvang van 14 tot 18 maart iedere ochtend leuke inspiratie, met prikkelende vragen en uitdagingen om zelf te ervaren wat iedere dag een vakantiemomentje in de natuur met je doet. Laat je uitdagen in de lente!

Aanmelden LENTEchallenge

Missie? Energie⬆ Vertrouwen⬆

Heerlijk dromen en het dan ook doen!

Er valt zoveel te vertellen, ontdekken en te delen over natuur, mindset, slow living en duurzaamheid dat ik op Instagram aan 1300 volgers dagelijks hierover inspiratie ben gaan delen! De zoektocht naar geluk, geluk ervaren in de zoektocht en ontdekken wat de volgende stap is, hoe je weer op staat als het even tegenzit, ik zoek het allemaal uit.

Volg @metdewindmee op Instagram

Dagelijks natuur, slowliving, outdoor en mindsetinspiratie

Bewust zijn van de omgeving, onderdeel zijn van de natuur en verbonden voelen met de systemen op aarde heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.

Voor mij zo normaal, dat ik af en toe mis dat dat voor anderen misschien wat minder normaal is. Ergens dus ook logisch dat veel mensen zich niet druk maken om klimaatverandering, vervuiling, ontbossing en ontginning. Connectie met de aarde is dus ook hard nodig om ons weer onderdeel van deze planeet te voelen. Plus wat het ons allemaal oplevert in de zin van rust, energie, ontspanning en plezier!🤾‍♀️🌟

Ga mee!

Lieve vrouw, je hebt zoveel kanten. En ja dat maakt jouw uniek, maar wat is het soms ook ingewikkeld en tegenstrijdig. Je wilt zowel dit als dat, je wilt zowel stoer zijn als opkrullen op de bank...

Wanneer de Avontuurlijke jij wilt rondstappen in je G1000 broek, de Vrouwelijke er heerlijk zomers uit wil zien en mooi wilt zijn, de Kwetsbare zich wilt verstoppen maar toch ook gezien wilt worden (paniek!) en de Doorzetter iedere dag meters wilt maken om meer en meer mensen te helpen in zichzelf zijn - dan is het een drukke boel met tegenstrijdige wensen.

Hoe ik daar mee om ga?

Sinds twee jaar ken en werk ik met Voice Dialogue, een methode om de verschillende kanten in jezelf te horen...inclusief hun wensen en pijnen. Ieder mens heeft er velen! We zijn zoveel meer dan ons 'werklabel'.

Sommige kanten zijn sterk vertegenwoordigd, sommige kanten minder. En stille kanten die te lang niet gehoord worden gaan op een andere manier aandacht vragen...door twijfels die blijven, een onderboekgevoel dat blijft knagen, een hoofd dat blijft dromen over reizen of ander werk. Met als gevolg een lijf vol onrust...maar ik heb het toch goed (Denkt de Rationele)?

Sinds ik de kanten in mezelf steeds beter leer kennen -wat voor mij (als 1 van de voorbeelden) betekent dat de genietende en hulpvragende kant meer aan het woord mogen, en de doorzetter en altijd stoere kant soms ook mogen chillen- kan ik meer en meer 100% mezelf zijn.

En vandaaruit komt een vrouw vol vertrouwen in het leven, een coach die kan begeleiden en een reislustige vrouw die kan genieten en kan bushcraften💪🌿

En dat gun ik jou ook. Het leven wordt zoveel leuker en makkelijker als je jezelf kan omarmen en vol kan leven.
Wat voor 100% versie zouden we van jou zien?

Op dit moment heb ik ruimte om je te coachen naar je TrueNature, je ware zelf. In een combinatie van online & offline gaan we in 5 gesprekken (3-5 mnden + opdrachten) ontdekken wie je bent, wat je wilt en welke koers je op wilt gaan.

Voor als de zomer jouw moment is voor verandering 🌿

Kennismaken is altijd gratis

#wandelen @lanius_fairfashion #fairfashion #vrouwelijk #outdoor #voicedialogue #bushcraft #wildernis
#oervrouw #wildwoman
...

77 0

Deze maanden leef ik heel veel buiten. Zoveel, dat ik mij niet kan voorstellen ooit 40u per week binnen te kunnen werken.

Het ervaren van het weer, de wind, de zon. Het bewegen in heel veel ruimte. Het wakker worden met de frisse lucht op mn wangen dat door het open tentdoek valt. De headspace die de naturespace mij geeft zorgt voor rust, creativiteit en geen enkele twijfel dat dit leven is.

De wereld is dan verbonden, maar niet overal is het even makkelijk in je plekjes te stappen en jezelf te zijn. Je voelt het gelijk door de vraag te stellen: Hoeveel procent durf ik mezelf hier te laten zien? Wil ik hier blijven? Wat wil ik hier in de wereld zetten?

Grote vragen, maar met lege antwoorden mag je rustig doorzoeken naar je plek. En zoeken? Dat is een woord in beweging, een woord waarbij je heel veel ziet/ervaart wat het misschien ook niet is. Maar in beweging vind je het. In stilstand niet.

Daarom zijn de 2-daagse back2nature hikes ook zo fijn. Je komt weer in beweging, ontdekt nieuwe dingen, ontdekt de wereld en bent heel veel buiten.

De volgende data zijn
Za 27 / zo 28 augustus - nijmegen
Za 24 / Zo 25 sept - nijmegen

Voor 20ers en 30ers op zoek naar antwoorden

Nieuw is dit keer de intake: vooraf bellen we om te kijken of dit bij je past. Zo weet je zeker dat dit voor jou is 🌿

Dm voor meer info
...

66 0

De aankomende 2,5e maand is dit ons huisje! Als vakantievierders/digital nomad reizen (en werk ik) hiermee door het land. Waar we heen gaan weten we niet, en dat is een ultiem gevoel van vrijheid! Ooit waren de plannen Mongolie, maar die staan tijdelijke in de koelkast. We zijn namelijk ingestapt in een 'project X' waardoor we de aankomende maanden wat dichter bij huis blijven.

De aankomende weken gaan we klimmen, varen, zwemmen, kamperen, hiken en leuke mensen ontmoeten. We 'scouten' plekjes voor Campspace, klussen bij vrienden die klushuizen hebben en gaan Europa ontdekken.
We zijn nu 5 dagen onderweg en het is heerlijk.

➡️Mocht jij een leuke plek, klushuis, landgoed hebben of weten! Dan komen we graag op bezoek.
...

94 9

Laatste weekje! Van hike-girl naar city-girl! Taartjes, pizza, cappuchino's en de kapper - we vullen ons met luxe!

Maar, echt 'city' zullen we niet snel worden. Want over de mooie jurk gaat savonds stiekem een donsjas met eronder de outdoorslippers van teva. En dat geldt gelukkig voor ons beide. Heerlijk!

En, morgen vluchten we nog voor een paar dagen naar de heuvels, bedekt en geleefd door de jungle, een laatste uitzicht op de himalaya en wandelen tussen vogelgezang. Kan niet wachten!

En jij? City girl in hike kleren? Of hike girl in city kleren?😀
...

102 2

#Nofilter | just join me at the Kongma La Pass at 5530m elevation in Nepal.

The first of the three passes - and while our bodies are feeling strong and the mind wants to continue, there is also a fatigueness that we didn't feel before. It is hard to recover above 5000m, and we aren't recovered enough to go for the next two passes.

It feels like giving up...although we should be very proud. But the next day we walked back to lower regions to recover and listen to our bodies more. The mind will play a game with us: is it giving up or proudness that we may feel? Our lodge next to a buddhist temple woth views on the ama dablam makes up a lot. At the end we are very happy (and privileged) to have stand here.

The movie is made at the first pass and remembers us that we want to stay here longer. So now we try to relax, recharge and recover so we can try again next week. Fingers crossed🙏

#visitnepal #hiking #threepassestrek #mindfulness #topoftheworld #himalaya #femalebacker #naareindewereld #nkbv #naturelovers
...

83 4

Daar sta je dan, op een van de mooiste plekken ter wereld. Al jaren droom je er van, en nu ben je er: in de bergen van Nepal.

Hier, in deze bergen, voel ik mij 100% levend, ik ben gelukkig en wil nergens anders zijn. De uitzichten, de verbondenheid van de aarde met de lucht, de rivieren, met het pad, met mij.

Tegelijkertijd staat deze plek ver af van de maatschappij, het nut, het doel, het werk, dat wat mede mijn persoonlijkheid vorm geeft. En dat geeft een zoekend gevoel. Alleen als gast is hier te leven, te eten, te overleven.

Het is een balans tussen optimaal genieten van deze droomwereld waarin ik sta en bewust zijn van de werkelijkheid en realiteit van mijn (echte?) leven.

Ik kan het versimpelen door in het moment te lopen, te starten bij A en te eindigen bij B en onderweg wat lunch en een slaapplek te zoeken. Mijn lijf leeft hier en mijn gedachtes zoeken de logica en helpen mij overleven als ik straks hier weer uit ben.

Ik geniet, ik denk, ik overpeins, ik laat los en ik voel me bevoorrecht dit te kunnen doen hier. En, ik kijk uit naar mijn dagen met verbinding met jou en de maatschappij.

#earthday #filosofie #nepal #hiken #backpacken #trektocht #floortje #ondernemer #dromen #zingeving #coaching
...

146 4

Earth can look magical, can you see it?

The sun above are heads, in a month it will be right above it because of tje tilt of the earth and the seasons. The forms in the snow that start existing by a play of wind, shadow, sunrays and frost at 5000m elevation. It all make us feel part of this wonderous world. If only all coukf see it...we would take care of her a bit more.

What a magical place to be, at Tilicho Lake Nepal

#nepal #trektocht #hiken #wandelen #natuurcoaching #gletsjers #aarde #natuur #natuurkracht #mindfulness #earth #glaciers #earthscience #truenature #gaia
...

85 0

Tussen de oude bomen, met takken waaraan weer nieuwe wortels groeien, mocht ik even zitten. Onders ons het meer van de stad Pokhara en boven ons een tempel op de top. En hier? Hier was ik er even tussenin, tussen de grote bomen, het vele groen, de nieuwe vogels, onbekende planten en verstopte vergroeide bakjes💚 ...

100 1

De laatste challengedag - we duiken in de wereld van de vroege frisse lentegeuren. De bloemen gaan langzaam open de wereld krijgt weer kleur. Heerlijk!

Ruik jij de geuren terwijl je buiten bent?

Tot zaterdag 12u mag je je geuren en kleurenfoto delen met mij en @groene.reisjes. Ellis geeft een econidrasessie aan een deelnemer van de lentechallenge 💚

Maandag starten we slow met de lente: 14 weken met inspiratie, bezinnig, kennis en activiteiten! Iedere week een nieuw thema met een gastexpert. Neem een kijkje op de website om te kijken of het bij je past.
...

19 0

Lentedag 4 - Texturen in de natuur ervaren

Alle items in de natuur hebben een bepaalde textuur. Het is de combinatie aan texturen die voor een bepaalde chaos zorgen in ons beeld, en daar... worden we rustig van. De complexiteit van de natuur overstijgd onze eigen zorgen, waardoor mensen uit een onderzoek in het bos zich rustiger beginnen te voelen en meer ruimte ervaren in hun gedachte.

Daarnaast is er ook een hoop te verwonderen over de texturen die we buiten zien. De kleine haartjes op verse bladeren, de wilgenkatjes, een gespannen knop in de magnoliaboom die LENTE schreeuwt maar nog niet uitkomt...en ook op de bodem zijn er texturen waar ons oog een hand op vallen: Schelpen, schors, mooie steentjes.

Als je vandaag naar buiten gaat, op welke textuur valt je oog op?

Vandaag geeft Marleen van @theflexiblemind een boomtafeltje twv 147,- weg aan een deelnemer van de lentechallenge. Deel een foto met ons waarbij je op zoek gaat naar de texturen in de natuur. Marleen combineert mindfulnes met natuur en leert ons bewust aanwezig te zijn in onszelf en de ruimte ❤️

#texturen #natuur #voelen #zintuigen #lente #seizoen
...

23 0

Navigeren met de natuur - naast de zon en bomen zijn er nog meer natuurelementen die je helpen met orienteren. In deze live leg ik er een aantal uit! Veel plezier!
En als je meer wilt weten: we duiken er nog dieper in tijdens het verdiepende lenteprogramma dat maandag start. Voor 57,- neem ik je 14 weken mee de natuur in🌱
...

23 7

Lentedag 3 - Kijken en weten waar we zijn en heen gaan.

Tegenwoordig gebruiken we google maps om onze locatie te bepalen, maar vroeger kon men dat op basis van de zon, de planten en de sterren. Die kennis was toen belangrijk, want wie zijn weg terug kan vinden is veilig. Het mooie is dat de natuur nog steeds vol zit met deze aanwijzingen en het is ook helemaal niet moeilijk...wel even wennen.

Vandaag kijken we naar de zon en de bomen. De zon beweegt dezelfde route langs de hemel, waar loop je heen? En ook de bomen worden gevormd door wind en zon en geven aanwijzingen over de richtingen. En, er bestaan er nog veel meer!

In het lenteprogramma vertel ik er meer over. Aanmelden kan vanaf vandaag via het linkje in de bio. Zie ik je daar?

#navigeren #kijken #zon #bomen #natuur #tijd #natuurbeleving #verwonderen #buiten #zonsondergang
...

20 0

Met alle zintuigen de natuur ervaren - met vandaag 'luisteren' naar de omgeving. Vaak zien we veel, maar echt luisteren we weinig.

In deze tijd van het jaar zijn de vogels actief, en voor 's ochtends en 's avonds bij zonsopkomst & ondergang hoor je zingen en roepen. Maar ook overdag zie je ze nestjes bouwen, voedsel zoeken en rond vliegen.

Deze week is één van de drukste weken van het jaar, zowel buiten als binnen. We hebben nieuwe ideeen gezaagd, nieuwe plannen gemaakt en NU wil het allemaal groeien! Maar de lente is nog pril en we hebben de tijd, gun jij jezelf die tijd?

Dit is het moment dat we ook keuzes mogen maken welke nieuwe ideeen en goede voornemens gevoed mogen worden en verder kunnen gaan groeien. Maar keuzes maken is niet altijd makkelijk. Geef jezelf ruimte en tijd, en loop af en toe eens naar buiten. Door actief te luisteren naar je omgeving, wordt je hoofd rustiger en hoor je misschien jezelf een beetje meer.

Tijdens het lenteprogramma dat op 21 maart van start gaat duiken we dieper in verschillende natuurthema's en gaan we onze connectie met de natuur in onze directe omgeving versterken. Kennis, inspiratie & actief naar buiten! Met iedere week een korte gastles door een natuurexpert.

Inschrijven kan vanaf vanavond en voor de challengedeelnemers is er een leuke korting.

#natuur #vogels #luisteren #zang #stilte #horen #voelen #lente #oppad #natuurbeleving
...

23 0

PROEVEN - minirondje met wildpluksels uit eigen tuin 🤗 ga jij vandaag nog een minuutje naar buiten om te ontdekken wat er groeit? In de live een paar voorbeelden! En in de 1e mail van de lentechallenge nog meer inspiratie🤗 veel plezier en tot morgen🌱 ...

27 2

Met alle zintuigen de lente ervaren - dat is wat we doen tijdens de Lentechallenge van 2022.

Vandaag gaan we proeven van buiten, door een hapje te nemen van de eerste bloesem, bloemetjes, knopjes en kruiden die buiten te voorschijn komen. Altijd met respect voor de natuur: een klein hapje is genoeg. Echt proeven van de wilde planten buiten, iets dat we in ons land zelden doen.

En er is zoveel! Zolang de gemeente het niet plat maait, dan staan bermen en velden vol met kruidige planten die de mens kan eten. Met in deze week: kraailook, dovenetel en meer.

De eerste dag van de Lentechallenge is begonnen, maar je kan nog meedoen! Zodra je je inschrijft ontvang je de eerste mail, en morgen gaan we weer naar buiten en onze zintuigen op iets anders focussen. Zo connect je weer met de natuur, kom je weer op je plek en krijg je, zelfs als je maar 5 minuten hebt, weer meer rust in je lijf.

Iedere dag geeft een natuurondernemer ook een cadeau weg aan een deelnemers. Vandaag is dat het vegan kookboek van @eveline.cooks.

Wat heb jij gewildplukt vandaag?

#wildplukken #magnolia #lente #seizoenen #foraging #kruiden #wildenatuur #weides #natuurbeheer #natuurcoaching #natuur #truenature
...

30 4

Het is weer tijd om naar buiten te gaan en de aarde weer te leren kennen. Alleen als we onze connectie met de natuur herstellen, kunnen we op een gezonde manier omgaan met de grondstoffen, drinkwater en verbruik. Pas als we weer kunnen connecten met de aarde, en weer meer naar buiten gaan en leven met het ritme van de seizoenen, komen we weer uit ons hoofd en uit ons kantoor en krijgen we weer meer energie. En dat is wat we met de LENTEchallenge gaan doen

Ben je nieuw hier op m'n gram? Dit is het gezicht achter de challenge:

Elise studeerde aardwetenschappen en kwam als kind al graag buiten. Op scouting leerde zij nog meer over de natuur en over leiderschap. Na haar studie aardwetenschappen en een korte tijd in het onderzoek, verruilde ze haar kantoor om echt de natuur in te gaan. Ze volgde een coachopleiding en volgde meerdere masterclasses bij inspirators.

Ze leerde over wildplukken, over de slow living, ontbrande haar creatieve kant, en leerde meer over de positieve eigenschappen van de natuur. De connectie met de natuur wordt steeds sterker, en nu is het voor haar tijd om andere mensen mee te nemen de natuur in en hun ware true nature te ontdekken. Door trektochten, workshops, en laagdrempelige waardevolle seizoensprogramma's.

#portret #natuur #outdoor #ontdekken #wonderen #wereldburger #buitenleven #outdoorlife #duurzameondernemer #wandelen #hiken #beleving
...

55 0

Maak je droom werkelijkheid!

Ga mee met de 5-daagse natuurlijk persoonlijk leiderschapsweek in september.

Lees meer