laat je inspireren Ga mee! Reconnect met de natuur en jezelf
en ervaar wat de natuur met je doet

Gratis lentechallenge

Om te leven in het moment mogen we dagelijks weer even dat vakantiegevoel ervaren in eigen land. Sterker nog, in je eigen omgeving. Geen spanje of Australie, maar je eigen achtertuin en dagritme als inspiratie. Leven in het moment en reconnecten met de natuur is goed tegen stress, maakt je creatiever, is goed voor je gezondheid en het helpt je beter te voelen wat je wilt.

Doe je mee? Ontvang van 14 tot 18 maart iedere ochtend leuke inspiratie, met prikkelende vragen en uitdagingen om zelf te ervaren wat iedere dag een vakantiemomentje in de natuur met je doet. Laat je uitdagen in de lente!

Aanmelden LENTEchallenge

Missie? Energie⬆ Vertrouwen⬆

Heerlijk dromen en het dan ook doen!

Er valt zoveel te vertellen, ontdekken en te delen over natuur, mindset, slow living en duurzaamheid dat ik op Instagram aan 1300 volgers dagelijks hierover inspiratie ben gaan delen! De zoektocht naar geluk, geluk ervaren in de zoektocht en ontdekken wat de volgende stap is, hoe je weer op staat als het even tegenzit, ik zoek het allemaal uit.

Volg @metdewindmee op Instagram

Dagelijks natuur, slowliving, outdoor en mindsetinspiratie

Bewust zijn van de omgeving, onderdeel zijn van de natuur en verbonden voelen met de systemen op aarde heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.

Voor mij zo normaal, dat ik af en toe mis dat dat voor anderen misschien wat minder normaal is. Ergens dus ook logisch dat veel mensen zich niet druk maken om klimaatverandering, vervuiling, ontbossing en ontginning. Connectie met de aarde is dus ook hard nodig om ons weer onderdeel van deze planeet te voelen. Plus wat het ons allemaal oplevert in de zin van rust, energie, ontspanning en plezier!🤾‍♀️🌟

Ga mee!

Bij de rots&water (weerbaarheids)- opleiding, leer je het verschil tussen duidelijk je grens aangeven en zacht meebewegen, meevormen en meestromen. Beide belangrijk, de een is niet beter dan de ander.

Maar vaak leer je een van beide als kind af en wordt de ander je manier van overleven: je moest extra hard nee zeggen om gehoord te worden of knokken je om gezien te worden; Of extra zacht meebewegen om minder gezien te worden en niet te veel op te vallen. Stel je voor dat je iets fout deed...

Ik ben natuurlijke extra geinteresseerd door de natuurlijke metaforen 🌿🙃

Het is een hele oefening om hierin weer in balans te komen zodat je weer gezien wordt en je ruimte durft in te nemen, je grens weer durft te stellen of je juist van je kwetsbare kant te durven laten zien. Gelukkig bestaan hier lichamelijke oefeningen voor, niet te veel praten, maar ervaren.

- Neem eens de leiding zonder 't woordje sorry te zeggen in die tijd
- Ga stevig staan en haal diep adem, neem je rust voordat je nee zegt tegen je baas die te veel vraagt
- Wordt je geraakt? Boos? Probeer eens uit om ipv gelijk een nee te geven, juist een vraag te stellen.

Wat zit er bij jou meer in? 🗻 Of 💧

Al in balans? Voor de kenners is er ook nog 🌬, stevigheid in 'zijn' zonder te veel mee te bewegen of vast te houden

#rotsenwater #leiderschap #balans #natuur #natuurcoaching #groen #avontuur #grenzenverleggen #water #wildernis #untamed
...

58 0

Durf je te springen?

Dat aan te kijken in je de leven dat lastig is?

Energie te stoppen in een verandering, zonder beeld op na-de-verandering?

Gaan voor iets onbekends?
Hoe klein of groot dat ook is.

Durf je te kiezen, ook als je niet 100% weet wat de juiste keuze is?

Durf je je gevoel te vertrouwen, ook als het hoofd iets anders denkt?

Durf je helemaal jezelf te zijn?

Ook al is dat misschien 'anders' dan je omgeving?

Moeilijk is het, er komen altijd emoties bij kijken. Maar emoties staan voor beweging, naar binnen en naar buiten.
Iedere sprong brengt je dichter naar jouw leven, je droom, jezelf. Je moet het alleen wel doen.

Springen kan je leren, probeer maar eens! Doe vandaag iets spannends hoe klein ook! En leer weer opnieuw dat je mag vertrouwen op jezelf.

Sprong na sprong, leert je onbewuste dat je veilig bent en veilig land na het doen van iets spannends. En, je komt er zoveel sterker, als jezelf, uit🌿💫

En als je blijft hangen 'voor de sprong', kijk dan eens rond wie je kan helpen. Hulp is vaak dichterbij dan je denkt.

Tegen welke sprong hik jij aan?

#springen #natuurcoaching
#fairfashion #duurzaam #groen #zweden #avontuur #moed #spannend #groei #ontwikkeling #spelen #buitenspelen #innerlijkkind #dertigersdilemma #twintigers #millennials
...

35 0

Lieve vrouw, je hebt zoveel kanten. En ja dat maakt jouw uniek, maar wat is het soms ook ingewikkeld en tegenstrijdig. Je wilt zowel dit als dat, je wilt zowel stoer zijn als opkrullen op de bank...

Wanneer de Avontuurlijke jij wilt rondstappen in je G1000 broek, de Vrouwelijke er heerlijk zomers uit wil zien en mooi wilt zijn, de Kwetsbare zich wilt verstoppen maar toch ook gezien wilt worden (paniek!) en de Doorzetter iedere dag meters wilt maken om meer en meer mensen te helpen in zichzelf zijn - dan is het een drukke boel met tegenstrijdige wensen.

Hoe ik daar mee om ga?

Sinds twee jaar ken en werk ik met Voice Dialogue, een methode om de verschillende kanten in jezelf te horen...inclusief hun wensen en pijnen. Ieder mens heeft er velen! We zijn zoveel meer dan ons 'werklabel'.

Sommige kanten zijn sterk vertegenwoordigd, sommige kanten minder. En stille kanten die te lang niet gehoord worden gaan op een andere manier aandacht vragen...door twijfels die blijven, een onderboekgevoel dat blijft knagen, een hoofd dat blijft dromen over reizen of ander werk. Met als gevolg een lijf vol onrust...maar ik heb het toch goed (Denkt de Rationele)?

Sinds ik de kanten in mezelf steeds beter leer kennen -wat voor mij (als 1 van de voorbeelden) betekent dat de genietende en hulpvragende kant meer aan het woord mogen, en de doorzetter en altijd stoere kant soms ook mogen chillen- kan ik meer en meer 100% mezelf zijn.

En vandaaruit komt een vrouw vol vertrouwen in het leven, een coach die kan begeleiden en een reislustige vrouw die kan genieten en kan bushcraften💪🌿

En dat gun ik jou ook. Het leven wordt zoveel leuker en makkelijker als je jezelf kan omarmen en vol kan leven.
Wat voor 100% versie zouden we van jou zien?

Op dit moment heb ik ruimte om je te coachen naar je TrueNature, je ware zelf. In een combinatie van online & offline gaan we in 5 gesprekken (3-5 mnden + opdrachten) ontdekken wie je bent, wat je wilt en welke koers je op wilt gaan.

Voor als de zomer jouw moment is voor verandering 🌿

Kennismaken is altijd gratis

#wandelen @lanius_fairfashion #fairfashion #vrouwelijk #outdoor #voicedialogue #bushcraft #wildernis
#oervrouw #wildwoman
...

79 0

Lofoten - True Nature Experience 🌿

Wandel mee en ontdek (je) true nature. Waar je alleen maar jezelf hoeft te zijn.

Ook in Nederland!
27/28 aug & 24/25 sept.
🌿Link in bio

#avontuur #buitenleven #truenature #visitnorway #lofoten #bergwandelen #wildernis #hiken #nkbv #buitenisnooitverweg #floortje #uitzicht #marmot #natuurcoach #verwonderen #zomer
...

52 4

Wat kost onnodig veel energie? Wat moet van jou anders, terwijl het meer kost dan oplevert?

Als je incheckt bij jezelf: stel jezelf dan de vraag hoe het me je gaat. Voel en ontdek wat je eigenlijk verlangt.

Wat houdt je tegen?

Bij coaching maak ik vaak gebruik van een korte meditatie. In plaats van gelijk van hoofd naar hoofd te praten hoe het gaat, is inchecken in de diepere laag nodig om te ontdekken wat er nu echt nodig is. Niet vanuit de reactieve laag, maar vanuit de gevoelslaag ontdekken we de volgende stap.

Vooral voor analytische mensen die veel hun hoofd gebruiken is dit soms lastig, maar wel nodig. In gesprek kunnen gedachtes en woorden een hoop uitleggen, maar zolang het gevoel/je energieniveau het hier niet mee eens is blijf je in je oude patroon hangen en loop je voorbij aan de echte oplossing.

Voelen kan ook confronterend zijn, ergens weten we al dat we anders willen, maar durven we nog niet dit toe te laten. Wegkijken is dat. Weet dat je niet méér krijgt dan dat je zelf aankan. Voel je dat er iets mag veranderen? Dan is nu het moment in je leven om er iets mee te mogen doen. Als je het toelaat💫

Welke keuzes mag jij gaan maken?

27/28 augustus: Back2Nature-Hike - nog 2 plekken vrij
Zie website voor info

#gowiththeflow #natuurcoaching #groeien #zomer #buitenleven #inspiratie #coach #keuzes #dertigers #twintigers #loopbaanbegeleiding #studiekeuze
...

33 0

Connect weer met de natuur & jezelf en ontdek je eigen pad🌿

Ga mee back2nature op 28/29 augustus of 24/25 september in Nederland en geef jezelf twee dagen in de natuur. We hiken, we ontdekken, weer kamperen en stoken vuur. We wisselen gedachtes en zoeken antwoorden.

💫Dm voor info

#truenature #natuurcoaching #natuurkracht #slowliving #outdoor #wandelen #hiken #vuur #water #verwonderen
...

37 2

Deze maanden leef ik heel veel buiten. Zoveel, dat ik mij niet kan voorstellen ooit 40u per week binnen te kunnen werken.

Het ervaren van het weer, de wind, de zon. Het bewegen in heel veel ruimte. Het wakker worden met de frisse lucht op mn wangen dat door het open tentdoek valt. De headspace die de naturespace mij geeft zorgt voor rust, creativiteit en geen enkele twijfel dat dit leven is.

De wereld is dan verbonden, maar niet overal is het even makkelijk in je plekjes te stappen en jezelf te zijn. Je voelt het gelijk door de vraag te stellen: Hoeveel procent durf ik mezelf hier te laten zien? Wil ik hier blijven? Wat wil ik hier in de wereld zetten?

Grote vragen, maar met lege antwoorden mag je rustig doorzoeken naar je plek. En zoeken? Dat is een woord in beweging, een woord waarbij je heel veel ziet/ervaart wat het misschien ook niet is. Maar in beweging vind je het. In stilstand niet.

Daarom zijn de 2-daagse back2nature hikes ook zo fijn. Je komt weer in beweging, ontdekt nieuwe dingen, ontdekt de wereld en bent heel veel buiten.

De volgende data zijn
Za 27 / zo 28 augustus - nijmegen
Za 24 / Zo 25 sept - nijmegen

Voor 20ers en 30ers op zoek naar antwoorden

Nieuw is dit keer de intake: vooraf bellen we om te kijken of dit bij je past. Zo weet je zeker dat dit voor jou is 🌿

Dm voor meer info
...

68 0

De aankomende 2,5e maand is dit ons huisje! Als vakantievierders/digital nomad reizen (en werk ik) hiermee door het land. Waar we heen gaan weten we niet, en dat is een ultiem gevoel van vrijheid! Ooit waren de plannen Mongolie, maar die staan tijdelijke in de koelkast. We zijn namelijk ingestapt in een 'project X' waardoor we de aankomende maanden wat dichter bij huis blijven.

De aankomende weken gaan we klimmen, varen, zwemmen, kamperen, hiken en leuke mensen ontmoeten. We 'scouten' plekjes voor Campspace, klussen bij vrienden die klushuizen hebben en gaan Europa ontdekken.
We zijn nu 5 dagen onderweg en het is heerlijk.

➡️Mocht jij een leuke plek, klushuis, landgoed hebben of weten! Dan komen we graag op bezoek.
...

94 9

Laatste weekje! Van hike-girl naar city-girl! Taartjes, pizza, cappuchino's en de kapper - we vullen ons met luxe!

Maar, echt 'city' zullen we niet snel worden. Want over de mooie jurk gaat savonds stiekem een donsjas met eronder de outdoorslippers van teva. En dat geldt gelukkig voor ons beide. Heerlijk!

En, morgen vluchten we nog voor een paar dagen naar de heuvels, bedekt en geleefd door de jungle, een laatste uitzicht op de himalaya en wandelen tussen vogelgezang. Kan niet wachten!

En jij? City girl in hike kleren? Of hike girl in city kleren?😀
...

103 2

#Nofilter | just join me at the Kongma La Pass at 5530m elevation in Nepal.

The first of the three passes - and while our bodies are feeling strong and the mind wants to continue, there is also a fatigueness that we didn't feel before. It is hard to recover above 5000m, and we aren't recovered enough to go for the next two passes.

It feels like giving up...although we should be very proud. But the next day we walked back to lower regions to recover and listen to our bodies more. The mind will play a game with us: is it giving up or proudness that we may feel? Our lodge next to a buddhist temple woth views on the ama dablam makes up a lot. At the end we are very happy (and privileged) to have stand here.

The movie is made at the first pass and remembers us that we want to stay here longer. So now we try to relax, recharge and recover so we can try again next week. Fingers crossed🙏

#visitnepal #hiking #threepassestrek #mindfulness #topoftheworld #himalaya #femalebacker #naareindewereld #nkbv #naturelovers
...

83 4

Daar sta je dan, op een van de mooiste plekken ter wereld. Al jaren droom je er van, en nu ben je er: in de bergen van Nepal.

Hier, in deze bergen, voel ik mij 100% levend, ik ben gelukkig en wil nergens anders zijn. De uitzichten, de verbondenheid van de aarde met de lucht, de rivieren, met het pad, met mij.

Tegelijkertijd staat deze plek ver af van de maatschappij, het nut, het doel, het werk, dat wat mede mijn persoonlijkheid vorm geeft. En dat geeft een zoekend gevoel. Alleen als gast is hier te leven, te eten, te overleven.

Het is een balans tussen optimaal genieten van deze droomwereld waarin ik sta en bewust zijn van de werkelijkheid en realiteit van mijn (echte?) leven.

Ik kan het versimpelen door in het moment te lopen, te starten bij A en te eindigen bij B en onderweg wat lunch en een slaapplek te zoeken. Mijn lijf leeft hier en mijn gedachtes zoeken de logica en helpen mij overleven als ik straks hier weer uit ben.

Ik geniet, ik denk, ik overpeins, ik laat los en ik voel me bevoorrecht dit te kunnen doen hier. En, ik kijk uit naar mijn dagen met verbinding met jou en de maatschappij.

#earthday #filosofie #nepal #hiken #backpacken #trektocht #floortje #ondernemer #dromen #zingeving #coaching
...

146 4

Earth can look magical, can you see it?

The sun above are heads, in a month it will be right above it because of tje tilt of the earth and the seasons. The forms in the snow that start existing by a play of wind, shadow, sunrays and frost at 5000m elevation. It all make us feel part of this wonderous world. If only all coukf see it...we would take care of her a bit more.

What a magical place to be, at Tilicho Lake Nepal

#nepal #trektocht #hiken #wandelen #natuurcoaching #gletsjers #aarde #natuur #natuurkracht #mindfulness #earth #glaciers #earthscience #truenature #gaia
...

86 0

Hoog(s)tepunt van de week: 5430m met waanzinnige uitzichten.

Het hebben van een doel en daarna naar toe gaan is een westerse gedachte. Daarom zijn veel trekkings in Nepal in een circuit/cirkel zonder eindpunt. Je loopt om te zijn en te ervaren.

Het blijft voor ons een kunst om te genieten en te zijn in het moment, helemaal wanneer de lucht dun is en de benen het zwaar hebben, juist dan is het doel voor ogen houden dat wat je juist de energie geeft voor de volgende stap. Wellicht dat we hier de combi van mindfull aanwezig zijn en hoogtepunten ervaren ontdekken 💫

De uitzichten laten ons stil staan, de dunne lucht laat ons bewust ademen en de gletsjers, het koude water en de vriendelijke mensen maken ons gelukkig.

#nepal #trektocht #hiken #wandelen #natuurcoaching #gletsjers #aarde #natuur #natuurkracht #mindfulness
...

74 2

Hiking the annapurna circuit - day 2

Made it to tal! A village halfly destroyed last summer during floods. It is a disaster to see, but the courage of the people to start rebuilding and having us for the day is amazing💚

On our way we cross the ruver many times over these bridges full with prayer flags.

#visitnepal #nepal #truenature #hiken #trektocht #annapurnacircuit #rivers #natuur
...

59 1

Hiken in nepal. Waar je nooit vergeet dat de bergen zoveel meer zijn dan bergen.

#annapurnacircuit
...

65 1

Ochtend op het water in Nepal - genieten☀️

#reizen #digitalnomad #beyourself #truenature #natuur #mindset #
...

150 1

Tussen de oude bomen, met takken waaraan weer nieuwe wortels groeien, mocht ik even zitten. Onders ons het meer van de stad Pokhara en boven ons een tempel op de top. En hier? Hier was ik er even tussenin, tussen de grote bomen, het vele groen, de nieuwe vogels, onbekende planten en verstopte vergroeide bakjes💚 ...

100 1

De laatste challengedag - we duiken in de wereld van de vroege frisse lentegeuren. De bloemen gaan langzaam open de wereld krijgt weer kleur. Heerlijk!

Ruik jij de geuren terwijl je buiten bent?

Tot zaterdag 12u mag je je geuren en kleurenfoto delen met mij en @groene.reisjes. Ellis geeft een econidrasessie aan een deelnemer van de lentechallenge 💚

Maandag starten we slow met de lente: 14 weken met inspiratie, bezinnig, kennis en activiteiten! Iedere week een nieuw thema met een gastexpert. Neem een kijkje op de website om te kijken of het bij je past.
...

19 0
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

Maak je droom werkelijkheid!

Ga mee met de 5-daagse natuurlijk persoonlijk leiderschapsweek in september.

Lees meer