There is nothing to show here!
Slider with alias de-wind-inspiratie-backpack-1 not found.

Lenteprogramma

De lente is de start van de natuur om zichzelf op zijn mooist te laten zien. En jij kan daar onderdeel van zijn. Het lenteprogramma neemt jou mee de natuur in om bewust stil te staan bij wat er allemaal te ontdekken is. Je maakt weer verbinding met alles wat leeft.

Dat doen we niet niet alleen. Samen met experts die iedere week hun kennis delen, gaan we op ontdekkingstocht de natuur in. We gaan weer onderdeel uit maken van de natuur. Door stil te staan bij dat wat er om ons heen afspeelt maar ook bij onszelf. We maken ruimte voor een bewuster leven in contact met de natuur.

In 3 maanden beleven we de lente, planten we nieuwe zaadjes, ontdekken we de wereld om ons heen en maken er weer bewust onderdeel van uit.

Ik doe mee!

Wat kan je verwachten?

annie-spratt-L0QJ9y1aIx8-unsplash

Iedere week nieuwe inspiratie

Iedere week ontvang je een mail vanuit het lenteprogramma. Boordevol inspiratie, kennis en opdrachten. Samen gaan we de eerste zaadjes planten zowel letterlijk als figuurlijk zodat we in de zomer echt kunnen gaan oogsten.

Versterk jouw verbinding met de natuur en krijg het gevoel dat je weer onderdeel uitmaakt van de natuur.

instagramphotodownload.com_Mushroom_Nexus-624x624

Gastlessen van experts

Verschillende experts delen door middel van gastlessen hun expertise over verschillende onderwerpen zoals permacultuur, eetbare paddenstoelen of meteorologie!

Leer nieuwe kennis over de natuur en pas dit daarna zelf toe door middel van de verschillende opdrachten.

markus-spiske-sFydXGrt5OA-unsplash

Actief naar buiten

We zetten iedere week een nieuwe bril op om de natuur te ontdekken aan de hand van een van de thema’s en gastlessen. Dagelijks trekken we er op uit om bewust connectie te maken met de natuur om je heen. He kan zo simpel zijn als een kijkje nemen in je achtertuin terwijl je even een kop koffie drinkt.

Connectie maken hoeft niet groot te zijn, ook jij kan klein beginnen.

14 weken lente – we starten 21 maart

€57,-

Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken
- John Muir

CONNECT WEER MET DE NATUUR

Een leven met en in de natuur, waarbij we echt in contact komen

Connectie maken met de natuur is meer dan alleen af en toe een wandeling maken. Het is een leven met en in de natuur, waarbij we echt reconnecten en weer onderdeel gaan uitmaken van alles wat groeit en bloeit om ons heen. Laat je verwonderen door de pracht van de lente en de energie die weer begint te stromen na de grauwe wintermaanden.

Wat gaat het je brengen?

 • Dagelijks ben jij buiten te vinden en vergroot jij jouw kennis
 • Eten uit de natuur is geen probleem, jij weet wat kan en wat niet
 • Kennis van je omgeving levert je meer vertrouwen op de ze planeet op
 • Mentaal zal jij je beter voelen door de tijd die je doorbrengt in de buitenlucht

Wat als we meer ons eigen leven gingen leiden?

Stel je voor: iedereen leeft zijn eigen leven! Minder ‘zo hoort het’, minder angst, en meer doen waar je gelukkig van wordt. We hoeven niet meer in schaarste te leven, maar gaan voor overvloed voor iedereen. We hoeven de aarde niet meer te misbruiken, maar leven bewust met de natuur samen, en willen daardoor de aarde juist koesteren. Dat gaat vanzelf wanneer we weer meer met de natuur leven, haar weer bewonderen, respecteren en er meer mee samen zijn. Jij bent natuur.

Wanneer we de natuur in onszelf ontdekken kiezen we steeds vaker voor wat belangrijk is. Niet alleen wat belangrijk is voor onszelf maar ook voor anderen en onze planeet. Samen maken we de wereld een stukje mooier in plaats er alleen maar van te dromen.

Je kan vandaag beginnen met een eerste stap en iedere stap brengt je dichter bij de volgende: een leven met en in de natuur.

Is het iets voor mij?

Zeker, want jij:

 • Bent nieuwsgierig naar je omgeving
 • Wilt er graag op uit
 • Bent benieuwd naar de positieve effecten van de natuur op jouw leven
 • Leert graag meer over wildplukken
 • Wilt op vakantie in eigen land en onze eigen ‘exotische’ wereld leren kennen
 • Wilt laagdrempelig wijzer worden: geen moeilijke natuurcursussen maar wekelijks er zelf uit
 • Wilt je persoonlijk blijven ontwikkelen

Dat voor maar €57,-

Duik diep de natuur in
en je begrijpt alles beter
- Albert Einstein

De gastexperts

Linda Denissen

Mossenexpert en gek op buiten

Linda startte @gelukpluk om zelf meer te weten te komen over de natuur en dat tegelijkertijd met de wereld te delen.

Alphons van Winden

Weer- en rivierkunde

Wat vertellen de wolken ons over het weer van vandaag en morgen? Alphons legt de link tussen wolken, rivieren en het weer.

Eline Oosterbosch

Yogadocente

In de lente begint alles weer te groeien en bloeien. Eline gebruikt de energie van buiten ook in haar yogalessen en leert ons hoe we het kunnen volgen

Rolf Dijkstra

Boswachter

Wilde dieren zijn lastig te zien in de bossen. Rolf legt ons uit hoe we de sporen van Nederlandse wilde dieren herkennen en wat het ons verteld.

Lea de Vries

klimaatwetenschapper & docent

Net als nu veranderde het klimaat miljoenen jaren geleden ook! Wat kunnen we leren van die tijden?

Yael Konings

Voedselbossen en permacultuur

Yael designed voedselbossen legt ons uit wat het inhoudt, waarom het belangrijk is en vertelt ons hoe je in met een paar simpele aanpassingen al veel kan betekenen voor de natuur.

Reinier

Paddenstoelenexpert

Paddenstoelen associeren we al snel met de herfst, maar het hele jaar door zijn schimmels belangrijk voor de natuur.  Reinier weet alles over paddenstoelen buiten en binnen.

Marlies van Hal

Buitencoach

Marlies neem mensen mee naar buiten, dé plek voor (meer) verbinding en verdieping met de Nature Academy. Met je omgeving, anderen en met jezelf. Door krachtige korte opdrachten laat Marlies je dit ervaren.

Ik merk dat ik vaak volle dagen heb waarbij ik door de onrust vooral binnen blijf. Maar als ik dan naar buiten ga, zonder ergens naar toe te hoeven, is dat opeens zo veel fijner. Groen, zon (of regen), vogeltjes, wind; dit voelt allemaal zoveel beter dan achter een laptop zitten. Het is erg fijn hier aan herinnerd te worden.
Door het herfstprogramma zie ik nu zoveel meer buiten! Eerst was natuur gewoon natuur, nu ontdek ik ineens hoe bijzonder het werkt. Ik was altijd heel druk, maar door wekelijks even naar buiten te gaan merk ik dat ik én meer energie heb én meer rust ervaar

Na 3 maanden:

– Heb je geleerd wat er in jouw eigen omgeving leeft

– Ben je je bewust van je omgeving, de natuur, de mensen, je werk.

– Heb je ontdekt dat jij onderdeel bent van de natuur

– Heb je leren wildplukken in de lente

– Maak je weer tijd voor je eigen (kind) creativiteit

– ben je je bewust van je omgeving, waardoor je keuzes gaat maken met positieve impact op je omgeving.

Ik ga akkoord dat De Windacademie mijn gegevens gebruikt voor het sturen van het programma en de factuur. Zes weken na het programma worden ze verwijderd. Gegevens worden niet gedeeld met andere partijen.
Na het aanmelden kom je automatisch bij de betaling