met De Wind
MEE!
Meidengroep Voor meer zelfvertrouwen

Meidengroep - klas 3 en 4

Hoi!

Zou je graag zekerder in je schoenen staan en meer zelfvertrouwen hebben?

Ga dan met ons mee! In een kleine, veilige meidengroep (klas 3 & 4)  gaan we 10 donderdagmiddagen aan de slag met verschillende thema’s rondom zelfvertrouwen. Dit doen we aan de hand van outdooractiviteiten, spellen en creatieve opdrachten in de natuur. Het samenzijn, goede gesprekken en helemaal jezelf mogen zijn staat voorop!

Vind jij het fijn om met meer zelfvertrouwen naar school te gaan, vaker te zeggen hoe jij het graag zou willen en ben je benieuwd naar waar jij goed in bent? Wees welkom!

Wij zijn Elise van Winden en Malou Houtman en we hopen je graag 13 januari a.s. te zien!

Over de trainers

Elise van Winden (30) is outdoorcoach en begeleidt jongeren en volwassen in persoonlijk leiderschapstrainingen in de natuur. Sinds januari 2020 is ze de eigenaar van De Wind academie, en zij leidt de groep en de organisatie van de meidengroep. Ze studeerde aardwetenschappen en volgde daarna een opleiding tot coach en heeft een training in Rots&Water (weerbaarheidstraining) gevolgd om ook met jongeren aan de slag te kunnen.

Malou Houtman (30+) is kinderfysiotherapeut en heeft recent een opleiding tot mindfulness bij jongeren afgerond. Ze heeft jaren vrijwilligerswerk gedaan met jongeren in de natuur, en vindt het fijn haar passie voor buiten met binnen te combineren. Ze ziet wat stress doet bij jongeren in het lijf, en daar wilt ze met ons mee aan de slag.

Beiden hebben daarnaast een jarenlange scoutingervaring waarin ze geleerd hebben hoe de natuur, het survivallen en het samenzijn bij kan dragen aan het zelfvertrouwen. Naast actief leiding zijn, hebben ze daarnaast ook meerdere rollen vervuld als trainer, docent, het opzetten van een bodypositivity programma en het begeleiden van groepen.Een enkele keer zal er iemand van buitenaf komen helpen of invallen, dit zijn altijd vrouwen met een pedagogische achtergrond.

Over de meidengroep

Binnenkort start er een meidengroep in Nijmegen-Oost. In 10 middagen gaan we, met behulp van spel, outdoor, creativiteit en gesprekken, werken aan het vergroten van zelfvertrouwen. In de coronatijd is er veel stil komen te liggen en landelijk zijn kinderen minder gaan bewegen. Naast beweging voegen wij nog een stuk persoonlijke groei toe: groei in zelfvertrouwen. Of uw dochter nu lastig mee komt in een groep, het spannend vind een vraag te stellen, onzeker is over haar uiterlijk of graag wat beter voor zichzelf wil opkomen, ze is welkom om mee te doen met de nieuwe meidengroep in Nijmegen-Oost. We zijn geen therapie, maar een veilige plek om sociaal nieuwe dingen te leren, met leuke andere meiden.

Iedere keer gaan we aan de slag met een ander thema (vuur maken, spel, moodboard, kwaliteiten, keuzes maken, grenzen aangeven) met doorlopend oefeningen uit de Rots en Water training en de Free being me training van Dove om weerbaarheids en vertrouwens in zichzelf te geven. De activiteiten zijn altijd afwisselend met fijne gesprekken in de groep.

Tien keer op de donderdagmiddag van 16:00u -18:00u  (13, 20, 27 jan | 3, 10, 17, 24 feb en 3, 10, 17 maart.  Deelname kost 197,- voor deze 10 bijeenkomsten.

Locatie: in het bos aan de sophiaweg 448
Aanmelden via: dewindacademie@gmail.com of bel naar 06-14125121

Aanmleding is definitief na het invullen van een aanmeldformulier en de betaling.

Wat anderen zeggen...