WINTER - de tijd voor jezelf

De dagen zijn op z’n kortst. De natuur wordt stil, de bomen zijn kaal en alles om ons heen trekt zich terug om zich te richten op de binnenwereld. Het is de tijd om bij te komen, onszelf te ontdekken, te dromen en te verlangen naar het nieuwe en samen te komen.

Maar voor veel mensen is de winter vooral een tijd van:

 • Veel gedachtes
 • Weinig overzicht
 • Lage energie
 • Drukte
 • Behoefte aan me-time
 • Naar binnen keren

Dat kan ook anders...

In onze maatschappij werken we het hele jaar even hard door. Echt ruimte en rust om bij te komen, nieuwe inzichten op te doen en op te laden om met energie aan iets nieuws beginnen is er niet. Terwijl de natuur je daar wel toe uitnodigt.

Het WINTERprogramma is ontwikkeld om je daar bij te helpen. Op het ritme van het seizoen ga jij:

 • Ruimte maken om te dromen
 • Verstillen en luisteren naar je intuïtie
 • Nieuwe intenties zetten voor 2023
 • Ontdekken hoe je ze tot groei kan laten komen

Door middel van werkbladen met mooie vragen, natuurkennis, inspirerende oefeningen en (live) support ga jij met een helder plan 2023 in.

Duik diep de natuur in
en je begrijpt alles beter
- Albert Einstein

De natuur werd gebruikt om tot inzichten te komen, heel uniek!

– Rick

Elise is een zeer gedreven coach die je verder kan helpen met nieuwe inzichten en zorgen voor een boost om zelfstandig verder te werken aan de uitdagingen die je ervaart in je leven.
– P. Geulen

Wow, eigenlijk best trots op mijn ‘oogst’ tot nu toe, ik heb zoveel meer gedaan en bereikt dan ik dacht!
-Deelnemer HERFST ’21

WINTERprogramma

Start 21 december

winterprogramma

Inspiratie, oefeningen en vragen verspreid over het seizoen

Minimaal zesmaal op woensdagochtend ontvang je een mail (of post) met fijne opdrachten en inzichtsvragen die aansluiten bij een van de thema’s van de winter: dromen, verstillen, afscheid, intenties, bedding, overtuigingen en groei. Ze komen verspreid over het seizoen. Hierdoor word je je bewust van je eigen leven, sta je stil bij wat je wil manifesteren in 2023 en ontdek je hoe het ritme van de natuur je daarbij kan helpen. Op naar 2023!
t.w.v. 147,-

WhatsApp Image 2021-05-08 at 13.51.22

Zelfstandig maar niet alleen

Of je nu een avond- of ochtendmens bent, jij kiest je me-time in het fijnste moment van de week. De oefeningen zijn zelfstandig te doen.
Maar je hoeft het niet alleen te doen: Over het seizoen ontvang je 3x 20min support van Elise via Voxer en zijn er 2 online zoomavonden waar we delen en verbinden. Voor de één een fijne stok achter de deur om die me-time te realiseren, voor de ander goed om de eerste dromen voor een ander leven met een onbekend iemand te delen.
t.w.v. 227,-

pexels-анастасия-латунова-9884405

Buiten ontdekken en binnen aan de slag

Ik geloof in de kracht van de natuur. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat buiten bewegen, buiten zijn en meer leven met en in de natuur goed is voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Maar onze maatschappij loopt niet in hetzelfde ritme, alles moet altijd aan staan en door. Hier leer je het ritme van de winter en de oefeningen brengen je iedere week in connectie met de natuur. Of het nu voor een wandelmeditatie of inzichtsoefening is, buiten begint al bij je voordeur.

WINTER

start direct na aanmelding

eindigt 21 maart 2023

374,-
97,-

De natuur heeft geen haast
en toch komt alles af!
-Lao Zi

Daar zat ik dan…
Nadat ik was vastgelopen in mijn werk wist ik dat er iets anders moest. Maar wat? Ik had jaren mijn hoofd gevolgd,  plande m’n agenda overvol, zei JA tegen iedereen. Maar diep van binnen wist ik niet wat ik echt wilde, en de batterij liep steeds leger. Het was niet vol te houden om mijn gevoel en lijf te blijven negeren.

Het kostte tijd om weer te ontdekken wat ik ten diepste wilde. Een stille periode volgde. Een periode van ontdekken en ontrafelen. Van angsten voor falen, zichtbaarheid en kwetsbaarheid overwinnen. En van inzien wat ik, vanuit mijn True Nature, aan de wereld te brengen heb.

Mijn passie voor de natuur bleef bestaan. En langzaam ontdekte ik dat hier veel antwoorden liggen voor de mens. Hoe we passen in een holistisch systeem, en hoe ongelukkig we ons voelen als we niet op onze plek staan. Hoe we allemaal kwaliteiten hebben om de wereld mooier en beter te maken, maar ons ook inhouden voor angst. En dat als we durven te leven naar onze ware natuur, onze True Nature, we pas echt het gevoel krijgen op het juiste pad te zitten.

Mijn kwaliteit is om deze visie superconcreet te maken voor jou. Om niet te blijven dromen over sprookjes, maar de metafoor uit de natuur pakken om te gebruiken in ons dagelijks leven. Dat we die nieuwe stappen daadwerkelijk gaan zetten, de dromen gaan realiseren, dat nieuwe bedrijf starten, zichtbaar worden, durven uitspreken en een beetje gelukkiger worden.

Verstillen, Dromen en Stapjes zetten. Door de winter weer in je leven laten, kunnen bloemen weer gaan bloeien. 

Vandaaruit zijn de SEIZOENSprogramma’s ontwikkeld.

WINTER:

 • Tijd voor jezelf
 • Tijd voor je dromen en intenties
 • Het vertrouwen je dromen waar te laten maken
 • Inzicht in wat je wil

Modules

Dromen

Week 1

Tijdens de donkerste dagen maak je tijd en ruimte voor jezelf. In de stilte ontstaat er ruimte om te dromen en om te zijn in het moment.

 • Verstillen
 • Intuïtie
 • Self-care

Verdiepende week

week 2

loslaten

Tijdens de stille dagen tussen kerst en oud&nieuw gaan we een laagje dieper. Voor iedere dag ontvang je een cadeautje in je mail (of brievenbus) om bewust afscheid te nemen van 2022 en opgeladen het nieuwe jaar in te gaan.

 • Dankbaarheid
 • Afscheid nemen
 • Creativiteit

Intenties zetten

week 3

winter

Vergeet de goede voornemens, wij kiezen intenties! Op verschillende creatieve manieren gaan we onze dromen omzetten zodat ze gerealiseerd kunnen worden. De intenties blijven bij ons doordat we ze met elkaar gaan delen.

 • Intenties
 • Duidelijkheid
 • Vertrouwen

Het nieuwe toelaten

week 5

Al het nieuwe vraagt om aandacht. En dat betekent ook dat de oude patronen en acties mee moeten gaan bewegen. Maar hoe doe je dat? In deze week gaan we daar verder op in.

 • Kantelpunten
 • Vernieuwen
 • Wortelen

Innerlijke tegenstemmen

week 7

Richting februari komen we onszelf tegen: willen we het ècht, waar we van dromen? Voelt het oude niet veel ‘zekerder’? Durf ik wel? Is het mij de tijd wel waard? Verandering en nieuw roept innerlijke tegengeluiden op. Het programma loodst je er doorheen, zodat je trouw blijft aan je dromen.

 • Geloof in je True Nature
 • Support
 • Doorzetten

Concretiseren, voeden en groeien

week 8 en 10

In februari is de natuur hard aan het werk, maar wel onder de grond. Er is veel voorwerk nodig voordat we de bloemen boven de grond zien verschijnen. In deze laatste week gaan we nog een slag verder concretiseren. Je weet nu wat je echt wilt en de bedding is stevig genoeg om er voor te gaan.

 • Manifesteren
 • Jouw pad nemen
 • Nieuwe overtuigingen

Daarnaast zijn er fijne extra’s:

20,- korting op VUUR&Verbinding

VUUR&Verbinding is een kampvuuravond georganiseerd door De Windacademie. We komen samen rondom het kampvuur, en door mooie van leuke vragen komen we tot verdiepende gesprekken.
Op woendag 21 december (midwinter) staat de avond in het teken van loslaten en dromen.  Van 18:00-21:00 te Nijmegen
Op zaterdag 21 januari (nieuwjaar) staat de dag in het teken van nieuwe intenties en plannen voor het nieuwe jaar. Van 12:00-17:00 te Utrecht

Bij je aanmelding krijg je de opties deze momenten bij te boeken met korting

Verdiepende week 27-30 december

De donkere dagen tussen Kerst en Oud&Nieuw vragen om iets speciaals. Daarom ontwikkelde ik voor deze dagen 4 mooie opdrachten. Je ontvangt een klein pakketje en mooie vragen voor de dagen zelf. Het is een uitnodiging aan jezelf om deze dagen iedere dag een beetje me-time in te plannen, ruimte te maken voor je dromen en bij te komen. Extra inspiratie <3

Support

Met de app Voxer, een live walkietalkie-app, ben ik de coach in je broekzak. Drie maal prik je een momentje waarbij ik je luisterend oor, je prikkelende vragensteller en je support ben tijdens je proces in de winter. Zo stranden niet de nieuwe intenties, maar blijf je trouw aan jezelf. Via Voxer zijn spraakberichtjes terug te luisteren, te downloaden en is er rust in het gesprek.

De vuuravond en live verbinding was echt een mooie toevoeging. Net als de online momenten via Voxer om te sparren, je meedenken en support op afstand. Fijn om zo samen te verbinden met anderen en dat gevoel van community te krijgen. ~Rachelle (HERFST ’22)

Extra support

Het WINTERprogramma is zo gemaakt dat je zelfstandig aan de slag kan met (natuur)coaching en fijne oefeningen. Merk je dat je meer support wilt? Dat het tijd wordt om op pad te gaan richting iets nieuws waarbij begeleiding fijn is? Tijdens het WINTERprogramma is het mogelijk losse coachsessies te boeken met Elise. Bij de checkout, of later in de winter. Niet gebonden aan een traject, maar support wanneer jij dat nodig hebt.

Waarom dit WINTERprogramma zo uniek is:

Support

Maar weinig online programma’s bieden 1-op-1 support aan. Voor mij ben je geen klant X, maar een deelnemer met een naam. Hierdoor kan je, als je wilt, contact opzoeken om te sparren over je inzichten, je dromen en je doelen. Ik ben het luisterend oor én de stok achter de deur. Drie momentjes, verspreid over het seizoen, ben ik voor je beschikbaar op Voxer.

Samenkomen

Op 28 december en 11 januari komen we ’s avonds samen via zoom. Op deze avonden sluiten we 2022 af en delen we met elkaar de intenties voor 2023. Voor deze speciale avonden ontvang je van te voren post :).

Veel waarde voor een lage prijs

Doordat veel van de thema’s zelfstandig online en buiten te volgen zijn, is het mogelijk de prijs laag te houden en voor meer mensen een waardevol programma te maken.

Liefde en connectie met de natuur

De natuur wordt als tool gebruikt om zelf tot nieuwe inzichten te komen. Ik leer je geen soorten en geef geen biologieles, maar je gaat je verwonderen over de transformatie die buiten plaats vindt. Je gaat het weer zien, op de fiets, al wandelend, in de file, en daardoor herstel je je connectie met de natuur.

Jij bepaalt het tempo en de tijdsinvestering
De themaoefeningen zijn in je eigen tempo te volgen. De opdrachten zijn zo gemaakt dat ze zowel in 5 minuten als een hele avond, altijd tot nieuwe inzichten leiden. Eén momentje van me-time is al voldoende.
Ik merk dat ik vaak volle dagen heb waarbij ik door de onrust vooral binnen blijf. Maar als ik dan naar buiten ga, zonder ergens naar toe te hoeven, is dat opeens zo veel fijner. Groen, zon (of regen), vogeltjes, wind; dit voelt allemaal zoveel beter dan achter een laptop zitten. Het is erg fijn hier aan herinnerd te worden.
Door het herfstprogramma zie ik nu zoveel meer buiten! Eerst was natuur gewoon natuur, nu ontdek ik ineens hoe bijzonder het werkt. Ik was altijd heel druk, maar door wekelijks even naar buiten te gaan merk ik dat ik én meer energie heb én meer rust ervaar

Dit zit er allemaal bij in:

Toch niet tevreden? 100% geld terug

Ik durf met liefde te beloven dat als je niks leert of nuttig vindt, je binnen 14 dagen na de start je geld terug krijgt.

Over Elise

Elise kwam als kind al graag buiten, maar ontdekte als snel dat veel van het leven zich binnen, tussen 4 dichte muren, afspeelt. Na haar studie aardwetenschappen en een korte tijd in het onderzoek als PhD, ontdekte ze dat het binnenleven en de ratrace niet vol te houden waren. Zo verruilde ze haar kantoor om echt de natuur in te gaan. Ze volgde een natuurcoachopleiding en volgde meerdere verdiepende cursussen zoals Voice Dialogue en NLP.

Daarnaast dook ze ook de natuur weer in: leerde over wildplukken, over slow living, ging hiken, houthakken en vuurstoken en ontdekte in studies hoe de natuur onze mentale en fysieke gezondheid kan ondersteunen.

De connectie met en de kennis van de natuur wordt steeds sterker en deze zet ze in tijdens haar coaching. Via online seizoensprogramma’s, in haar eigen praktijk in Nijmegen en via evenementen connect ze de mens weer met haar True Nature.

Elise

Dit programma is voor jou als...

 • Je tijd wilt maken voor je dromen
 • In 2023 dromen uit wilt laten komen
 • Verlangd naar me-time
 • Houdt van persoonlijke ontwikkeling
 • Wilt leren hoe je kan leven op het ritme van het seizoen
 • Je een duwtje in de rug kan gebruiken bij het ontdekken van je dromen en…
 • …het realiseren er van
 • Je de 4 muren graag verruilt voor de wereld er buiten
 • Je uitkijkt naar meer tijd voor jezelf
 • Je persoonlijke ontwikkeling heerlijk vindt om in te duiken
 • ….zelfstandig of met een beetje support van mij
 • Alleen nieuwsgierig bent naar natuurkennis
 • Je kriebels krijgt van de woorden: reflectie, meditatie, stilte en loslaten 😉

FAQ

Ik heb eerder meegedaan aan het herfstprogramma, is dit iets voor mij?

Ieder seizoen komt met een andere uitnoding. Waar je in het vorige seizoen bewust werd van wat je wil loslaten en welke keuzes je mag maken, gaat de winter juist om naar binnen keren en nieuwe intenties zetten voor het nieuwe jaar.
De seizoensprogramma’s zijn goed los van elkaar te volgen

Ik kan niet op de live-avonden aanwezig zijn, wat nu?

Op 28 december en 11 januari komen we ’s avonds samen via zoom. De eerste keer om afscheid te nemen van 2022 en de tweede avond om met elkaar onze intenties te delen. Kan je er één of beide keren niet bij zijn, dan kan je de oefeningen zelfstandig doen.

Ben ik niet te oud of te jong?

Alle leeftijden kunnen deelnemen. De gemiddelde leeftijd is rond de 30 jaar, maar ook 50+ en 20- doet mee.

1-op-1 support via Voxer, wat is het en hoe werkt het?

Voxer is een app waarbij spraakberichten in real time kunnen sturen en beluisteren. Een soort WalkieTalkie. Doordat we elkaar wel live kunnen horen, maar niet direct hoeven te antwoorden, ontstaat er rust in het gesprek.
De berichtjes zijn ook later terug te luisteren en te downloaden, iets wat meerdere deelnemers uit het HERSTprogramma als zeer waardevol hebben aangegeven.

Voor de deze app is het niet nodig telefoonnummers uit te wisselen of om elkaar te zien. Na het downloaden van de app kan je mij vinden onder elise_dewind. Na aanmelding ontvang je de link om momentjes in te plannen.

Wanneer is de (online) live avond?

Op 28 december en 11 januari van 19:30-21:00

Kan ik later aanmelden voor een VUUR&Verbinding?

Ja, je kan aanmelden via de website onder ‘evenementen’ zolang er plek is. Na aanmelding voor het WINTERprogramma krijg je een kortingscode om met 20,- euro korting mee te doen. Vol=vol.

 • Meer dan 265 mensen volgden één of meer natuuractiviteiten
 • WINTER ’22/’23 is het 6e seizoensprogramma dat live gaat
 • Elise coacht al meer dan 8 jaar (jong) volwassenen in het maken van keuzes, levensvragen.
 • Haar eerdere ervaring als docent en eventcoordinator zorgt voor diepgang in de opdrachten en een heerlijke Vuur&Verbindingsavond waar je al je zorgen los kan laten.

Wat anderen zeggen:

Ik ga meer naar buiten en zie veel meer dan eerst! Ik merk dat ik door het herfstprogramma meer rust in mijn hoofd heb en daardoor tegelijkertijd meer energie ervaar! – deelnemer Herfst ’21

Het programma heeft mij meer inzicht gegeven in mijn manier van leven en waar ik verandering in wil aanbrengen. Elise heeft echt aandacht voor je en houdt rekening met ieders wensen en behoeften. – deelnemer Herfst ’21